Redel ziet goed FC Oudewater: ,,Geen idee wat er allemaal gebeurde”

FC Oudewater ging zaterdagmiddag door met waar de ploeg vorig seizoen was geëindigd. Het elftal van Alex Redel won bij het Leidse Lugdunum met 1-3. Vorig jaar kende de ploeg ook al een uitstekende seizoensstart met enkel overwinningen in de eerste wedstrijden van het seizoen.

,,Het was een erg lekkere overwinning en ook dik verdiend”, was trainer Alex Redel erg tevreden met wat hij van zijn ploeg zag op het Leidse hoofdveld. ,,We speelden uitstekend en in de eerste twintig minuten hadden ze bij Lugdunum echt geen idee wat er allemaal gebeurde.”  Het leidde dan ook tot een uitstekende treffer van de Oudewaterse ploeg. Via Sven Rietveld kwam de ploeg voor rust op voorsprong te staan. ,,Het was bij ons vooral bij ons opletten geblazen, want ze hadden snelle jongens voorin staan.”

Na rust liep de Oudewaterse ploeg uit naar een 3-0 voorsprong. Via Willem la Lau en opnieuw spits Sven Rietveld kwam die stand op het bord te staan. Overigens kwam ook de enige treffer van Lugdunum op naam te staan van de Oudewaternaren. Walter van der Neut kopte de bal achter zijn nog op de grond liggende doelman. ,,Eigenlijk moesten we er nog een paar maken. We hebben echt veel kansen gehad om de score uit te breiden namelijk.”

,,Ik hoop dat we het net zo goed als vorig jaar in het begin kunnen doen. Dat is alleen niet zo heel gemakkelijk, want we hebben best wel een lastige seizoensstart met volgende week Alphia als tegenstander. Maar ook Lugdunum zie ik wel als een ploeg die in het linkerrijtje van de competitie kan gaan spelen. Over twee weken krijgen we Sporting Leiden waar naar mijn idee hetzelfde voor geldt.” Daarvoor zal de ploeg nog wel kunnen verbeteren in het afmaken van de kansen, want dan had de uitslag zaterdag ook een stuk hoger uitgevallen.