Kamerik - Siveo '60 Eveleens en Blonk

Van Zoest ontevreden, ondanks overwinning: ,,Met negen het hok op slot gegooid”

In een krankzinnig duel heeft Siveo ’60 drie punten gepakt op bezoek bij VV Kamerik. De ploeg van Koos van Zoest bereikte die overwinning overigens met negen man na rode kaarten voor Sjoerd Blonk en Niek van der Wagt. VV Kamerik likt vooral zijn wonden na het daar ervaren onnodige verlies.

,,Voor ons was het wel positief hoor. We mistten een aantal spelers en in de eerste helft viel ook Eduard Kooijman uit. Zij hadden twee snelle jongens voorin en daar maakten ze ook goed gebruik van. Het is alleen zo zonde dat we de 3-2 niet tot aan de rust konden volhouden”, vertelde Kamerik-trainer Yoni Sahertian.

Voor Koos van Zoest was het als trainer van Siveo ’60 een middag vol ergernis. Vooral in verdedigend opzicht liep het niet zoals hij graag voor ogen heeft. ,,Er was ook geen enkele reden toe om op die manier te verdedigen. We waren heer en meester in de eerste 25 minuten. We komen ook op 1-0, maar geven vervolgens zo gemakkelijk de goals weg. In de rust vertelde ik ook dat als wij gewoon normaal zouden doen we met 6-3 zouden winnen.”

Alleen in de eerste helft waren er al zes doelpunten te noteren. Nadat Gerwin Verlaan de score had geopend, zorgden Jan Dirk de Bruijn en Jurrie van den Berg voor de Kamerikse voorsprong. Lucas Vermeij zorgde voor de gelijkmaker, maar daarna was het weer Van den Berg die over de uitgekomen Erik Streng heen lobte. Teun Vroege zorgde voor de ruststand van 3-3 uit een hoekschop. ,,Elke hoekschop was bij ons trouwens erg gevaarlijk. Dat waren continu bijna doelpunten”, vertelde Van Zoest.

In de tweede helft zette de Zegvelders het veldoverwicht dan wel om in doelpunten, maar Van Zoest zag ook aanvoerder Sjoerd Blonk en Niek van der Wagt het veld ruimen wegens rode kaarten. Eerstgenoemde heeft ook al te horen gekregen dat hij voor twee wedstrijden is geschorst. ,,De scheidsrechter zwaaide op een gegeven moment alleen maar met kaarten. Dan moet Niek ook gewoon van de bal afblijven en hem niet wegtikken. Helemaal met een gele kaart op zak”, blikte hij terug op de tweede gele kaart. ,,Met negen man hebben we het hok op slot gegooid en dat deden we goed.”

Voor VV Kamerik voelde het verlies uiteindelijk niet heel negatief aan. ,,Voor rust moesten wij het duel eigenlijk op slot gooien door die derde treffer niet tegen te krijgen. Het was bij ons niet slecht en zijn vooral op momenten geslacht. Ik kan er wel mee leen en het is nu zaak om er voor volgende week meer scherpte in te krijgen”, aldus Sahertian.

VV Kamerik – Siveo ’60 4-6 (3-3) 0-1 Gerwin Verlaan, 1-1 Jan Dirk de Bruijn, 2-1 Jurrie van den Berg, 2-2 Lucas Vermeij, 3-2 Jurrie van den Berg, 3-3 Teun Vroege, 3-4 Gerwin Verlaan, 4-4 Jelle de Boer, 4-5 Luuk Blonk, 4-6 Luuk Blonk

Bijz: 69. Directe rode kaart voor Sjoerd Blonk

Bijz: 77. Tweede keer geel Niek van der Wagt

VV Kamerik: Richard Eveleens, Bart van Leeuwen, Jelle den Boer, Ed Kooijman (joris Molenar), Ruben Langendoen, Roy Voorbij, Roy Hutchinson, Michel van Schaik, Christiaan van Laarschot, Jan dirk de Bruijn, Jurrie van den Berg.

Siveo ’60: Erik Streng; Teun Vroege, Niek van der Wagt, Jasper de Kruijf, Marc Hageman; Sjoerd Blonk, Sven van der Plank, Ricardo Würsten, Luuk Bregman (Erik Verlaan); Gerwin Verlaan (Luuk Blonk), Lucas Vermeij (Marnix Hoogendoorn).