SC Woerden - Sportief - Jolanda Wouters

Doornkamp heeft brede selectie: ,,Vijftien volwaardige basisspelers”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

SC Woerden wist de eerste wedstrijd van de competitie nipt te winnen van het Bodegraafse Rohda ’76. Na negentig minuten stond er een 4-3 overwinning op het bord. Een overwinning die nipter leek dan het uiteindelijk was.

Arjen Linstra, trainer van Rohda ’76, verwoordde het verschil tussen beide ploegen treffend. ,,Zij hadden meer voetbalgogme”, gaf hij aan. Een lezing waarin Mike Doornkamp zich goed kon vinden. ,,Met spelers als Jeffrey Vlug, Mike van Essen en Sven van Lunteren kan je dat inderdaad wel stellen. Vooral met de komst van Vlug zijn we snel gegroeid in niveau. We winnen duels op de juiste momenten, houden de bal in de ploeg”, vertelde Doornkamp.

Via de bevliegingen van Jesper Kleiweg kwamen de Woerdenaren in de rust met 3-1 voor te staan. ,,Hij had het echt op zijn heupen zaterdag. Zo begonnen we ook echt heel erg sterk en na vijf minuten stonden wij al op voorsprong. In de rust hebben we een paar dingen aangestipt. Het stond wel goed namelijk”, was Doornkamp in de rust tevreden met de prestaties van zijn ploeg. Het elftal moest het zonder doelman Nick Rekers doen die aan een Mud Masters Marathon meedeed. Zijn plaats werd ingenomen door de nog piepjonge Joep Ton. ,,Zij kwamen in de slotfase pas terug in de wedstrijd. Ik heb nooit het idee gehad dat we in deze wedstrijd punten zouden gaan laten liggen.”

De eerste drie punten voor SC Woerden zitten in de knip en dat is fijn voor de ploeg die tegen Rohda ’76 ook weer kon beschikken over spelers als Roman Gertrouw en Anass Bouharab. Beide spelers ontbraken vorig jaar wegens uiteenlopende redenen, maar over hun diensten kan Mike Doornkamp dit seizoen weer beschikken. ,,We hebben nu zo’n vijftien volwaardige basisspelers.”

SC Woerden – Rohda ’76 4-3 (3-1) 1-0 Jesper Kleiweg, 1-1 Pim de Visser, 2-1 Jesper Kleiweg, 3-1 Ingmar Rollof, 4-1 Sven van Lunteren (strafschop), 4-2 Pim de Visser, 4-3 Esli Westmaas

SC Woerden: Joep Ton; Aimé van den Bovenkamp (60. Roy van Steenis), Sven van Lunteren, Mike van Essen, Bram Bastmeijer (45. Kees Jansen); Mart Luijten, Ingmar Rollof, Jacinto Papilaja (70. Anass Bouharab); Jesper Kleiweg, Jeffrey Vlug, Leroy Scholman (60. Berry Hof).