190109-stockphoto-lemoine

1e ronde exit Lemoine enkelspel, finale in het dubbelspel

Het tennisseizoen is weer van start. Het Nederlands Kampioenschap is sinds maandag van start en daaraan doet ook de Woerdense Quirine Lemoine aan mee. Het Nederlands Kampioenschap is door de KNLTB ditmaal in eind juli gepland zodat de Nederlandse tenniswereld zich kan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Lees verder: Lemoine Nederlands kampioen; Griffioen verliest finale

Afgelopen december stond Lemoine nog op de hoogste trede van het podium. Ze versloeg in de finale Arianne Hartono met 6-3 en 6-2. In Alphen aan den Rijn behaalde ze haar eerste Nederlandse titel uit haar carrière. Deze editie verliep minder goed voor de Woerdense waar het enkelspel betreft. Al in de eerste ronde verloor ze namelijk van Eva Vedder. Met 3-6, 6-3 en 6-4 ging ze onderuit.  Vedder reikte overigens tot de halve finale waar ze van de als eerste geplaatste Richel Hogenkamp verloor.

Het dubbelspel verloopt voor Lemoine een stuk beter. Daarin staat ze met haar dubbelpartner Richel Hogenkamp in de  finale van het toernooi. In de eerste ronde werd het duo Dominique Karregat/Sem Wensveen (6-4, 6-4) verslagen. In de halve finale werd vervolgens het duo Melissa Boyden/Bente Spee (6-2, 6-1) verslagen. De finale wordt zaterdagmiddag gespeeld tegen het duo Arianne Hartono/Suzan Lamens.