Quirine Lemoine

Lemoine Nederlands Kampioen; Griffioen verliest finale

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Quirine Lemoine is Nederlands Kampioen tennis geworden. In Alphen won de Woerdense de finale van Arianne Hartono. Al twee keer eerder stond Lemoine in de finale, maar nu wist ze dan eindelijk te winnen. Jiske Griffioen verloor haar finalepartij op zondag van Marjolein Buis.

In de eerste vijf games van de wedstrijd waren maar liefst drie breaks te noteren. Lemoine pakte een 4-1 voorsprong en begon dus goed aan de finalewedstrijd tegen Arianne Hartono. Uiteindelijk ging de eerste set met 6-3 naar Quirine Lemoine. In de tweede set ging het vervolgens snel. Binnen no-time brak Lemoine tweemaal door de service van Hartono en even zoveel behield ze haar eigen opslag. Met een 4-0 tussenstand was de overwinning dichtbij. Uiteindelijk won ze de tweede set met 6-2.

In de eerdere ronde versloeg Lemoine de Alphense Chanel Janssen. Ze versloeg haar met 6-0 en 6-3. Met 6-2 en 6-2 was Dominique Karregat ook geen partij voor de Woerdense. In de halve finale boekte Lemoine een mooie overwinning op Bibiane Schoofs. De eerste set ging nog met 1-6 verloren, maar in de tweede set won ze met 7-5 en de derde set werd met 6-2 gewonnen.

Jiske Griffioen wist in de eerste partij van haar toernooi Marjolein Buis te verslaan. In drie sets was ze met 4-6, 6-3 en 6-2 te sterk. In de tweede wedstrijd van de groepsronde trakteerde ze Félice Lentze op een 6-0 en 6-0 nederlaag. Vervolgens was ze ook met 6-3 en 6-4 te sterk voor Michaëla Spaanstra. De halve finale werd door Griffioen met 6-1 en 6-1 gewonnen van Lizzy de Greef. De finale verloor Griffioen uiteindelijk met 6-1 en 6-4 van wederom Marjolein Buis. Ditmaal wist de Woerdense niet te winnen.