190319-kristiaan-van-vliet-nik-mandemakers

Van Vliet: ,,Dat dit lukte was wel een bevestiging”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Het afgelopen seizoen probeerde Kristiaan van Vliet het nog eenmaal bij een eersteklasser. Hij vertrok bij SCH ’44 nadat de vereniging koos voor het zaterdagvoetbal en vervoegde zich bij Montfoort SV ’19. Een overstap die niet zonder succes was, maar na een seizoen voetballen besloot Van Vliet om toch weer terug te keren bij SCH ’44.

Lees verder: Van Vliet: ,,Nog maar 8 minuten gemist” 

Een terugkeer bij VEP zit nog altijd bij Van Vliet in het hoofd. Iets dat nog altijd de bedoeling is, maar op die club viel voor de dertigjarige centrale verdediger de keuze nog niet. ,,Ik wil  niet zeggen dat ik mijn keuze op basis van de selecties heb gemaakt, alleen waren er bij SCH ’44 simpelweg nog veel jongens met wie ik ook eerder heb samengespeeld. Daarbij kwamen natuurlijk ook nog Stanley Mailoa en Jeffrey Buijt. Daar zaalvoetbal ik altijd mee en ik ken die jongens dus ook goed. Dan is het ook hartstikke leuk om daar weer mee te gaan spelen.”

Tevens was ook de optie om nog een jaar bij Montfoort SV ’19 te blijven een serieuze optie getuige de afwegingen die Van Vliet heeft gemaakt. ,,Het was voor mij echt een lastige keuze. Ik heb er lang over nagedacht, maar twee redenen gaven de doorslag voor mij. Enerzijds relativeer ik dingen wat meer dan voorheen en dus vroeg ik mijzelf ook af wat ik nog precies te winnen had. Een wedstrijd winnen bij GRC of Almkerk, ja dat zegt mij niet meer zoveel. Ik vond het wat dat betreft dus leuker om met bekenden te spelen. Daarnaast speelt mijn knie ook steeds meer op. Het is een zorgenkindje en daar zit nog weinig kraakbeen op. Was het dan nog handig geweest om nog een seizoen op eerste klasse niveau te gaan voetballen?”  Deze overwegingen pakten uiteindelijk in het voordeel van SCH ’44 uit. In het verleden kwam de centrale verdediger al aanwaaien bij de vereniging nadat hij bij Sportlust ’46 afscheid nam. ,,Daarbij moet ik ook echt benadrukken dat ik het erg naar mijn zin had bij Montfoort SV ‘19. Ik doe ze volledig tekort wanneer ik zeg dat ik het niets vond.”

Tegelijkertijd was het afgelopen jaar ook een seizoen van bevestiging voor Van Vliet. Bij Sportlust ’46 kon hij in de eerste klasse geen basisplaats afdwingen en in zijn eerdere periode bij het toenmalige VV Montfoort lukte het hem op hoofdklasse niveau ook niet. Vervolgens bewees hij bij SCH ’44 wel degelijk op behoorlijk niveau te kunnen voetballen. ,,Het was natuurlijk mijn doel om het afgelopen jaar veel te voetballen, maar dat dit ook lukte is inderdaad wel een bevestiging. Ik wilde nog laten zien dat ik het niveau aan kan. Dat was voor mij ook genoeg.” Of hij niet te vroeg de keuze heeft gemaakt te gaan afbouwen op vierde klasse niveau? ,,Dit soort moeilijke keuzes heb ik ook in het verleden moeten maken en je weet het nooit. Toen ik bij VV Montfoort vertrok gingen ze topklasse spelen…”

Lees verder: SCH ’44 blijft in de regio; FC Oudewater moet naar Utrecht

Afbouwen, het woord is gevallen. Op hoog amateurniveau zal Van Vliet niet meer snel gaan spelen. Uiteraard ziet ook de verdediger dat de kansen op promotie naar de derde klasse meer dan behoorlijk zijn en zal hij ook daar nog altijd geen modderfiguur slaan. ,,Ik denk ook zeker dat SCH ’44 weer twee keer kan promoveren. Deze ploeg kan uit de voeten in de tweede klasse.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods