VEP - Ed Smit

Weer ruime zege voor dames VEP; FC Oudewater laat punten liggen in derby

Wederom heeft VEP een ruime uitslag neer weten te zetten tegen het tweede dameselftal van Rivierwijkers: 6-1. FC Oudewater heeft in een gelijk opgaand duel met Rohda ’76 de punten gedeeld. Het elftal kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel en dus heeft het elftal de koppositie voorlopig ingeleverd aan Haastrecht. Echter, FC Oudewater heeft een wedstrijd minder gespeeld.

VEP – Rivierwijkers 6-1 (3-0) 1-0 Bo Peters, 2-0 Pleun van der Kooij, 3-0 Naomi Sapulete, 3-1, 4-1 Anouk Beijnes, 5-1 Bo Peters, 6-1 Bo Peters
VEP vloog tegen Rivierwijkers uit de startblokken. Voorheen speelden de dames bij de Utrechtse studentenvereniging Odysseus. De Woerdense startten goed en na zes minuten lag de eerste treffer al in het mandje. Bij rust stond een 3-0 tussenstand op de borden. Na rust was het eerst de beurt aan Rivierwijkers, waarna VEP zelf ook weer drie treffers maakte. Interessant moment was het doelpunt van Pleun van der Kooij. De speelster uit de MO17, maakte haar eerste treffer voor het eerste elftal.

Rohda ’76 – FC Oudewater 3-3 (1-0) 1-0, 1-1 Amber van der Neut, 1-2 Amber van der Neut, 2-2, 2-3 Estelle van Setten, 3-3
Het vuurwerk kwam pas in de tweede helft los. Nadat FC Oudewater bij rust tegen een achterstand aankeek, was dat in de tweede helft anders. De dames kwamen tot tweemaal toe langszij, maar de overwinning kwam niet de kant van de dames op. In de slotfase werd de winnende treffer van FC Oudewater van de lijn gehaald en dus bleef er 3-3 op de borden staan.