180924-vv-montfoort-sportlust-46

VV Montfoort recht rug na vroege tegendoelpunten in derby

De wedstrijd waar naar uitgekeken werd is zaterdag geëindigd in een gelijkspel. VV Montfoort speelde thuis tegen Sportlust ’46 maar kreeg al vroeg twee tegendoelpunten te verwerken, ondanks de doelpunten wist VV Montfoort er met matig voetbal toch een gelijkspel uit te halen.

Tekst: Ino Wegerif

Afgelopen zaterdag is de competitie van start gegaan en voor VV Montfoort betekende dit een thuiswedstrijd tegen titelfavoriet en ‘buurman’ Sportlust ‘46. Gelijk andere koek, want waar in de beker vooral tegen tweedeklassers werd gespeeld stond, nu een serieuze test te wachten die voor spanning kon zorgen. Die spanning werkte echter in het voordeel volgens trainer Bart Schreuder. ”Ik heb niet echt het idee dat wij een ploeg zijn die minder wordt door  spanning, juist eerder sterker denk ik”.

Toch kon de ploeg dat niet bewijzen, want al vroeg na de start ondervond VV Montfoort de problemen van het weer. De regen zorgde ervoor dat het veld zeer glad was en hierdoor gleed centrale verdediger Chris Resida uit waardoor in de derde minuut de 0-1 op het scorebord genoteerd kon worden. Door de vroege tegentreffer had VV Montfoort tijd genoeg om zich te herpakken maar in de tiende minuut viel de bal alweer in het doel van keeper Robin Vianen, die overigens een solide pot heeft gespeeld. Erg jammer zo gaf trainer Bart Schreuder aan. “Ja, dan glijdt onze verdediger uit en dan maken ze het af, dat is zeer ongelukkig maar dan moet je je herstellen alleen het opbouwen vanuit achteren lukte niet in combinatie met het omschakelen. We hebben nog genoeg tijd in het seizoen om daaraan te werken”.

Na de 0-2 kregen de mannen van Montfoort meer controle over de wedstrijd en het spel was toen redelijk. “De kracht van ons werd toonden we op dat moment. We gaven niet op en gingen er alsnog vol voor en we hielden geloof. Die reputatie hebben we zaterdag wel eer aan gedaan”, aldus de trainer die daarin gelijk heeft gekregen. Het doorzetten en het creëren van kansen zorgde er namelijk voor dat al rap een lichtpunt genoteerd kon worden in de vorm van een doelpunt na een hard schot van Don Mimpen.

Na wat kansen in de tweede helft was het raak in de allerlaatste minuut, Nicolai Verbiest mocht een vrije trap nemen en de vrije trap werd in eerste instantie gekeerd door de muur. De bal werd met de hand gekeerd en dus mocht Denny van Loen nogmaals aanleggen. Hij scoorde genadeloos met een bal in de verre hoek en zorgde zo voor een feestje in Montfoort met het gelijkspel, dat mede door het niet afronden van kansen van Sportlust de eindstand was.

Vertrouwen is er in ieder geval voor de ploeg van VV Montfoort. “Ik denk dat als we na zo’n wedstrijd alsnog gelijk spelen en je op alle vlakken nog stappen kan maken en er genoeg te leren is dat je niet negatief hoeft te zijn”, aldus Bart Schreuder.

VV Montfoort – Sportlust ’46 2-2 (1-2) 3. Remco de Weerd 0-1, 7. Zakaria Issarti 0-2, 26. Don Mimpen 1-2, 90+5. Denny van Loen 2-2.

Sportlust ’46: Fabian van Jaarsveld; Martijn Jansen, Luke Molkenboer, Mike Verhagen, Nick Verhagen; Robin Demeijer, Zakaria Issarti, Mauro Francken; Remco de Weerd, Deen van Embricqs, Ali Yilmaz.

VV Montfoort: Robin Vianen; Don Mimpen, Chris Resida, Mike van Oostrom, Kevin Quint; Bilal Laouikili, Nicolai Verbiest, Bart Roelofs, Nick Koppers; Denny van Loen, Miquel Ballo.