SCH '44 - PVCV Foto Nik

SCH ’44 zet mentale stap

SCH ’44 heeft in de derby met PVCV laten zien een mentale stap gemaakt te hebben ten opzichte van vorig jaar. Een moeizame wedstrijd is uiteindelijk met een overwinning afgesloten. Vooral op mentaal vlak liet de ploeg zich niet meer gek maken en dat heeft de sleutel gevormd tot een zwaarbevochte zege.

De regen kletterde negentig minuten lang uit de lucht. Het vormde een decor waar PVCV zich prettiger bij voelde dan de Harmelense tweedeklasser. Gedurende de openingswedstrijd van de competitie werd meer strijd gevraagd dan goed voetbal. PVCV deed er immers alles aan om maar te vertragen en het ritme uit de wedstrijd te halen. Iets dat de bezoekers bijzonder goed lukte.

Pas in de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken nadat de Vleutense bezoekers een voorsprong namen. De opdracht werd er daarmee voor SCH ’44 zeker niet eenvoudiger op. Het was Dani Kovachev die een fout van Tom van der Linden genadeloos afstrafte. Gelukkigerwijs kwam de bal een paar minuten later voor de voeten van Mitch Maas nadat Giovanni Nicolaas de bal op doel schoot. Het betekende de gelijkmaker waarna PVCV ook nog eens met tien man kwam te staan. Dion van Spanjen wist uiteindelijk de winnende treffer tegen de touwen te werken na een te harde pass van Kristiaan van Vliet op Giovanni Nicolaas.

De stap die is gezet door de Harmelense ploeg heeft vooral betrekking op het blijven spelen van het eigen spel. Iets dat in de eerste helft een stuk minder goed lukte dan in de tweede. Iets waarover trainer Rene van der Kooij nog niet tevreden over was. “Dit is echt een mentale stap, want het heeft helemaal niets met voetbaltechnische kwaliteiten te maken. In het verleden zouden we deze wedstrijd in nog geen honderd jaar gewonnen hebben”, heeft hij direct het tastbare resultaat geduid.

De ploeg heeft op zondagmiddag vooral in de tweede helft laten zien dat het de kop niet meer zo snel op hol laat slaan. “In de eerste helft speelden we een extra wedstrijd tegen de scheidsrechter en op het mentale vlak tegen PVCV. Uiteindelijk ben ik niet tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld, maar wel trots dat we in de tweede helft die mentale stap hebben gezet.”

“Als we nog vaker van dit soort lessen hebben zonder puntverlies te lijden dan zal je mij niet horen klagen. Deze les was wat dat betreft ook niet geslaagd, daarvoor was het voetbal te pover”, vertelt Van der Kooij. “Dan geven we de wedstrijd maar een 5,5 inderdaad”, zoekt de trainer met een brede glimlach de warmte van de kleedkamer op.

SCH ’44 – PVCV 2-1 (0-0) 70. Dani Kovachev 0-1, 73. Mitch Maas 1-1, 88. Dion van Spanjen 2-1.

SCH ’44: Nick Mansveld; Jevgenij Gromov, Kristiaan van Vliet, Erwin van der Klis, Sven van den Bosch; Amin Saïd (60. Dion van Spanjen), Oussama Lahri, Steve Blokland; Tom van der Linden (71. Giovanni Nicolaas), Mitch Maas, Raoul Pengel (85. Dennis de Bree).