VV Kamerik - Kees Verhaar

VV Kamerik dendert top-3 binnen en nestelt zich bij top: ,,Gingen ontspannen de rust in”

Na enkele wedstrijden waarin VV Kamerik niet wist te winnen, is de ploeg nu weer bezig aan een goede reeks. Zwanenburg werd afgelopen zaterdag verslagen met 4-1 en daardoor staat de ploeg van Yoni Sahertian inmiddels op een derde plaats.

Er was even wat commotie rondom de gelijkmaker van Zwanenburg. De scheidsrechter keurde de treffer goed, maar daar werd aan Kamerikse zijde aan getwijfeld. De ploeg van Yoni Sahertian zag dat doelman Lesley van Dalum in het eigen keepersgebied werd gehinderd en dat er ook nog eens sprake zou zijn van buitenspel. De scheidsrechter gaf in de rust ook aan dat hij de goal beter had kunnen afkeuren. Gelukkig voor de Kamerikse ploeg, had dat geen ver strekkende gevolgen, want de ploeg boekte een vrij gemakkelijke overwinning.

,,Het was een goede en verdiende overwinning. Wij waren namelijk de betere ploeg en waren op de eerste tien minuten na de betere. Wij hadden ze goed onder druk en ze kwamen er maar moeilijk uit”, vertelde de trainer die na 13 minuten zag dat Eduard Kooijman de eerste treffer binnen schoot. Na de gelijkmaker schoot Joris Hogendorp de tweede treffer van de middag binnen, in de tweede helft gevolgd door Michel van Schaik en Jaffar Ahmidout.

,,We gingen ontspannen de rust in en hebben wat dingen gewijzigd. De bal moest nog sneller rond gaan en we moesten vanuit het middenveld sneller handelen. Daar slaagden wij in en konden dus op die manier verder uitlopen.” Sahertian kon enkele spelers met lichte pijntjes wisselen en de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Drie punten in de zak en de blik kan op volgende week worden gericht.

VV Kamerik – Zwanenburg 4-1 (2-1) 13. Eduard Kooijman (str.), 21. 1-1, 28. Joris Hogendorp 2-1, 60. Michel van Schaik 3-1, 62. Jaffar Ahmidout 4-1.

VV Kamerik: Lesley van Dalum; Ruben Langendoen, Nick van Zijl (76. Luuk de Boer), Eduard Kooijman, Sam van Zijl; Stef den Boer, Joris Hogendorp (45. Jan Dirk de Bruin), Roy Hutchinson; Jaffar Ahmidout (78. Khalid Ahmidout), Michel van Schaik (76. Jamal Bennett), Roy Voorbij (60. Koen Voorn).