Kees Verhaar - FC Oudewater - TAVV

FC Oudewater komt terug van achterstand: ,,Konden nog eens scoren, maar een punt is prima”

Dat FC Oudewater lastig te verslaan is, bewees de ploeg afgelopen zaterdag andermaal. Het elftal van Alex Redel kwam op bezoek bij het Bodegraafse ESTO met 2-0 achter te staan, maar die achterstand wist de ploeg om te buigen en zo speelde het andermaal gelijk: 2-2.

,,Het was wel dik en dik verdiend moet ik zeggen.” FC Oudewater toont zich al het gehele seizoen een stugge ploeg te zijn en dat ondervond ook ESTO. Zelfs met een ruime marge slaagde de ploeg er niet in de laatste twintig minuten te overleven. Via Sven Rietveld en een benutte strafschop van Simon la Lau kwamen de Oudewaternaren in die laatste fase van de wedstrijd langszij. ,,We moesten er wel hard voor werken ja. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij en wisten we goed onder de druk van ESTO vandaan te voetballen. De vrije man werd steeds gevonden en dus schakelden zij zelfs over naar een ander systeem.

Een foutje in de opbouw zorgde in de eerste helft voor de openingstreffer. Daarna kende de arbiter van dienst een strafschop toe waar Redel over twijfelde. Feit was in ieder geval dat de ploeg bij rust tegen een 2-0 achterstand aan keek en die achterstand had vlak na rust nog ruimer kunnen zijn. ,,Zij maakten gelukkig de 3-0 niet, waarna wij langszij wisten te komen. In de slotfase kregen wij ook een makkelijke strafschop dus die andere momenten kunnen we tegen elkaar weg strepen. We konden nog een derde treffer maken, maar in de laatste vijf minuten dacht ik ook dat we dan maar een punt mee moeten pakken. Het was prima voor ons.”

De ploeg kan dus goed mee in deze afdeling. Het elftal doet niet onder voor de andere ploegen en is prima op weg om bij de eerste vijf ploegen te eindigen. ,,Ik vind ons voetballend ook gewoon goed. We proberen te voetballen en dat gaat ons steeds beter af. Dat is goed om te zien, dan kan het ook zo zijn dat je een doelpunt tegen krijgt.”

ESTO – FC Oudewater 2-2 (2-0) 1-0 Pim de Visser, 2-0 Wouter-Jan Bos, 2-1 Sven Rietveld, 2-2 Simon la Lau.

FC Oudewater Kaj van den Heuvel; Nick van den IJssel, Bram Noordman, Kick van Zuilen, Jesper de Zwart; Walter van der Neut (55. Menno Venhof), Sjoerd Miltenburg (65. Tim Goes), Simon la Lau; Sven Rietveld, Sebastiaan Evers, Bart Griffioen (88. Thomas Hoogenboom).