Sven van der Plank - Siveo '60

Van der Plank: ,,Alles best, zo lang die niet door de benen gaat”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Normaal gesproken staan er niet veel inkomende namen achter Siveo ’60. Dit jaar was dat anders. Maar liefst vier spelers maken de overstap vanaf Sportlust ’46. Naast Teun Vroege, Marnix Hoogendoorn en Niek van der Wagt is Sven van der Plank nummer vier. Een overstap die even verrassend als logisch is.

Lees verder: Van Vliet: ,,Dat dit lukte was wel een bevestiging” 

 

Jarenlang moest Sven van der Plank vroeg uit de veren om bij het tweede elftal van Sportlust ’46 te voetballen. De geboren Zegvelder zei het afgelopen jaar het selectievoetbal bij de Woerdense vereniging dan wel vaarwel, toch zal de omschakeling richting het aanvangstijdstip van 14:30 wennen zijn voor Van der Plank. Bij Siveo ’60 zal hij namelijk in het eerste elftal gaan spelen.

,,Ik had het eigenlijk prima naar mijn zin in het vriendenteam waar ik het afgelopen jaar bij aansloot, maar ik merkte toch ook dat er iets begon te knagen. Toch had ik er niet echt over nagedacht om te verkassen. In die zin was het voor mijzelf ook wel verrassend. Het zette mij aan het denken dat mijn de teamgenoot bij Sportlust ’46, Marnix Hoogendoorn, ook naar Siveo ’60 ging.  Daarbij heb ik in Zegveld ook mijn vrienden en die vonden het ook allemaal leuk als ik zou terugkomen. Die zal ik nu dus ook vaker gaan zien”, verklaarde de verdediger zijn keuze om na jarenlange trouwe dienst bij Sportlust ’46 het nog eens in zijn dorp te gaan proberen.

In het verleden was er geregeld de mogelijkheid om terug te keren bij de Zegveldse dorpsclub. ,,Een aantal jaar riepen ze al wel dat ik terug moest komen. Maar goed, het tweede bij Sportlust ’46 was ook mijn team geworden. Ik was er aanvoerder en ik voelde mij er simpelweg op mijn gemak. Nu speelde ik het afgelopen jaar natuurlijk in het zevende en dus viel dat wel een beetje weg. Ik fysieke trainingen gewend in combinatie met een vol programma. Dat is in een vriendenteam toch anders.”

Niet alleen het feit dat Van der Plank het nog eens in een eerste elftal gaat proberen is voor trouwe volgers een reden om extra op hem te letten, maar ook het feit dat hij het komende jaar zijn broer zal tegenkomen. Lars van der Plank speelt namelijk bij SCH ’44 en is komende seizoen competitiegenoot van de Zegvelders. ,,Dat is wel erg gaaf. Natuurlijk werd dat al uitvoerig in de familieapp besproken. Ik vertelde hem al dat ik alles goed vind zolang je hij mij maar niet door de benen speelt, want dan gaat hij de zijlijn over.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods