ter-leede-sportlust-46-05-09-2020-07

Sportlust ’46 toont zich volwassen en wint bij debuut in derde divisie

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Zaterdagmiddag maakte Sportlust ’46 zijn debuut in de derde divisie. Gedurende de vuurproef toonde het elftal zich volwassen en gaf het net als vorige week in de eerste ronde van de KNVB beker niets weg. De drie bijgeschreven punten waren dan ook verdiend en zwaar bevochten.

Lees verder: Montfoort SV ’19 zonder problemen naar zege op Benschop

Na 71 minuten voetballen trok Ter Leede de stand uit een van de spaarzame mogelijkheden gelijk. Een hoekschop werd in het doel gewerkt door Echahbouni. De Woerdenaren rechtten alleen snel de rug en toonde aan thuis te horen in de derde divisie. Kesly den Haag zette zijn ploeg zo’n tiental minuten later weer op voorsprong. Het tekende de veerkracht van de ploeg. Het duel kon vervolgens uitgespeeld worden, want in de problemen kwamen de Woerdenaren niet meer.

,,Het was een wedstrijd met veel fases waarin we bijna niets hebben weggegeven”, vertelde trainer Patrick Loenen. Grote kansen gaf de ploeg inderdaad niet weg, de mogelijkheden voor de thuisploeg bleven beperkt tot kleinere mogelijkheden en dode spelmomenten. ,,Tegelijkertijd vond ik dat wij de bal niet lang genoeg in de ploeg konden houden. Je moet daardoor weer meer verdedigen alhoewel we dat wel goed hebben gedaan. We konden alleen de wedstrijd niet op slot gooien.”

,,Na de gelijkmaker vermoedde ik wel dat ze wilden doordrukken. Ik wilde vlak voor de gelijkmaker ook al een aanpassing in de formatie doorvoeren. Die gelijkmaker valt dan en dat kan inderdaad een tikje zijn. Uit een hele mooie goal maken wij dan de 1-2 en het was goed te zien dat we zo de rug rechtten”, was Loenen tevreden maar blikte hij ook al vooruit. ,,Het moet nog wel beter hoor. Er komen nog sterkere tegenstanders en er is werk aan de winkel voor ons.

De drie punten konden dus mee in de tas naar Woerden, maar belangrijker is het dat de druk van de ketel is. De eerste punten zijn na de eerste wedstrijd al binnen en dat in een situatie waarin Loenen allesbehalve over een fitte selectie kan beschikken. ,,Het is prettig dat je als debutant gelijk punten pakt. De geblesseerden komen ook nog niet zomaar terug namelijk. Uit de eerste vijf wedstrijden moet je ook een bepaald aantal punten halen, want dat geeft rust. Mochten we verloren hebben was er natuurlijk niets aan de hand, maar het is gewoon lekker de punten binnen te hebben.”

Lees verder: SDO/Fiable geeft masterclass verdedigen weg

Ter Leede – Sportlust ’46 1-2 (0-1) 11. Daniël van Warven 0-1, 71. Sohaib Echahbouni 1-1, 80. Kesly den Haag 1-2

Sportlust ’46: Romero Antonioli; Nick Verhagen, Jordi Balk, Bas van Zoest, Martijn Jansen; Marley Bekvens, Jasper Werkhoven, Daniël van Warven; Kesly den Haag, Mark van der Weijden, Damiano Schet.