SVF Cothen - SCH '44 Jasper de Bree

SCH ’44 ondermaats en in controle: VEP aan de kant geschoven

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

SCH ’44 heeft zaterdagmiddag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Nils Peters wist met 1-3 te winnen bij het Woerdense VEP. De Harmelenaren speelden ondermaats, maar pakten wel de punten. VEP was aan de bal te onmachtig om echt gevaarlijk te worden.

Ondanks dat SCH ’44 niet goed speelde, was het wel duidelijk dat de ploeg van Nils Peters de wedstrijd tegen VEP controleerde. ,,Maar uiteindelijk willen wij wedstrijden domineren. Dat lukte ons zeker niet”, was de trainer na afloop realistisch. Hij moest het ook zonder zijn beoogde backs Stan van Spanjen en Karoy Swanink doen. Eerstgenoemde kampt met een flinke slijmbeursontsteking, terwijl het bij Karoy ’s ochtends in de lies schoot. ,,We bewogen te weinig zonder bal. We hebben in de tweede helft wat meer aanpassingen gedaan zodat het wat beter ging. Uiteindelijk zijn we ook niet in de problemen gekomen.”

In de eerste helft verliep het spel voor SCH ’44 te stroperig om VEP structureel pijn te doen. Het was wel wachten op een doelpunt van de Harmelenaren en dat kwam er op slag van rust. Via Joey van Bemmel stond de 1-0 op het bord en vier minuten later was het duel gespeeld. Doelman Christiaan Versteegt verkeek zich op een voorzet van Merijn van Osnabrugge. Hij sloeg de bal in de korte hoek in zijn eigen doel. In de tweede helft kwam VEP wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Uit een afgeslagen voorzet schoot Wessel de Rouw de bal achter doelman Nick Mansveld. Mike Busse gooide het duel een kwartier voor tijd weer in het slot. Het was dus lange tijd een wedstrijd, maar SCH ’44 kwam nooit echt in de problemen.

Ook bij VEP waren de betrokkenen overwegend tevreden over het optreden. Het werd in ieder geval geen monsternederlaag. ,,Dit weer was voor ons ook ideaal. Het veld moest glad zijn. Zo konden wij onszelf in de wedstrijd knokken en dat lukte ons ook aardig. We krijgen uiteindelijk ook twee kansen. Bij hun zat de eerset mogelijkheid er alleen wel in”, aldus trainer Schalkwijk.  Alhoewel de organisatie bij VEP best aardig stond, kon de ploeg van Ronald Schalkwijk aan de bal geen vuist maken. ,,Dat was inderdaad te gehaast. Met twee doelpunten achterstand was het ook al wel beslist. Het belangrijkste is dat we elkaar niet in de steek hebben gelaten. Dat past bij VEP.”

VEP:  Christiaan Versteeg; Ralf Schols, Thomas Van der Steen, Joni Luhulima, Daan Brandsen (83. Mitchell Nap); Finn Visser, Wessel de Rouw, Daan Visser (78. Freek de Langen); Max Willebrands, Jeroen Plug, Ramon Westland (70. Delano Mac-Nack).

SCH ’44: Nick Mansveld; Merijn van Osnabrugge (45. Mike Busse), Sven Van den Bosch, Kristiaan van Vliet, Lars van der Plank; Freek van Driel (55. Gijs van Echtelt), Bob Kuit (70. Stan Philippi), Kjell Van den Bosch, Joey van Bemmel, Jasper De Bree, Stanley Mailoa.

VEP – SCH ’44 1-3 (0-2) 41. Joey van Bemmel 0-1, 45. Christiaan Versteegt (e.d.) 0-2, 58. Wessel de Rouw 1-2, 78. Mike Busse 1-3