rohda-vv-linschoten-pr-rohda

Rentree voor Van Eijk: ,,Dan mag ik de voorzitter weer gaan bellen.”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Veel mutaties zijn er bij VV Linschoten doorgaans niet veel, maar afgelopen zomer werd Vincent van Eijk weer in de armen bij de selectie gesloten. De kopsterke centrale verdediger wordt tegelijkertijd herenigd met Pieter Ooms. In vroegere tijden stonden de twee samen centraal achterin bij de vierdeklasser. De rentree van Van Eijk gaat alleen nog niet zonder slag of stoot.  

,,Het is wel leuk toch. Eerst was ik nog niet van mening het te moeten doen, want ik had het in het vriendenelftal prima naar mijn zin. Ze probeerden me toch over te halen en zo ben ik mee gaan trainen”, vertelde Van Eijk. Tijdens de coronaperiode speelde hij alleen dermate weinig dat hij weer op het veld wilde staan. Dat in combinatie met de vasthoudendheid van de club leidde zijn rentree in. ,,De voorzitter vroeg ernaar inderdaad en uiteindelijk heb ik ook met Pieter Ooms gesproken. Het meetrainen beviel zo goed en ik kon nog mee ook. Dat was wel belangrijk voor mij.”

Pieter Ooms toonde zich zeer tevreden met Van Eijk en gaf ook aan dat het nog altijd een van de betere is. ,,Hij mag dat zeggen, dat ga ik zelf niet doen”, toonde hij zich bescheiden. ,,Ik ken hem natuurlijk vrij goed. Ik heb met hem in het eerste gespeeld en dan is het zo wel anders. Pieter is gewoon een fijne en leuke vent. We hadden toen ook veel plezier samen. Het is ook wel uniek hoor nu onder hem te spelen. Hij had altijd aangegeven geen trainer te worden als er nog spelers uit zijn generatie meespeelden.”

Zijn rentree verliep nog niet helemaal naar wens. In de eerste weken liep hij direct een blessure op. ,,Dat zit in de aanhechting in mijn bovenbeen. Het loopt naar de kop van mijn heup. Je gebruikt die spier dus altijd, met name de trap af lopen is vervelend.” Voor het komende seizoen moet Van Eijk maar hopen op het beste. ,,De voorspelling dat we geen kampioen worden durf ik wel aan. Degraderen zullen we trouwens ook niet hoor. Mochten we top-5 spelen dan kan het feest beginnen. Moet ik denk ik weer even met de voorzitter bellen voor een mooi feestje.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods