Sportlust '46 - Ter Leede - Wessel Meiring

Meiring terug van blessureleed: ,,Werd ik wakker, zat mijn been in het gips”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Een van de jongens die dit seizoen bij Sportlust ’46 in positieve zin opvalt is Wessel Meiring. De jonge speler die vorig jaar overkwam van Alphense Boys heeft zich dit jaar richting de basis geknokt en heeft het nodige blessureleed achter zich weten te laten. ,,Ik doe mijn best om te blijven staan inderdaad.”

Tijdens het 3-0 verlies bij VVSB was Wessel Meiring een van de weinige lichtpuntjes. Hij speelde naar behoren en dat was fijn na ellenlang blessureleed. ,,Het ging toen inderdaad wel aardig, voor zover dat natuurlijk kan als je met 3-0 verliest. Ik was niet per se ontevreden inderdaad. Alleen die persoonlijke prestatie was wel het laatste waar ik mee bezig was”, vertelde de aanvallende middenvelder.

Terug naar zijn overstap vanaf Alphense Boys. Hij kwam bij de Woerdense derdedivisionist al binnen met een blessure en in totaal kwam hij zeventien maanden niet aan voetballen toe. Kon die eindelijk weer voetballen, werd de competitie stil gelegd. ,,Gelukkig trainden we wel volle bak, maar ik merkte wel dat het echt lang duurde voordat ik weer helemaal op niveau was. Het viel mij nog het meest tegen dat ik moest zoeken naar de looplijnen en het handelen in de kleine ruimtes. Het balgevoel zat er uiteindelijk wel snel in, maar hoe te lopen. Dat viel echt tegen.”

De gelijkenissen tussen de blessures van Floris Mulder en Wessel Meiring kende vele gelijkenissen. Ook bij Meiring werd een loszittend stukje bot in zijn enkel geconstateerd en tijdens de operatie liep hij nog een gescheurde pees bij op. ,,Werd ik wakker op de operatiekamer, zat mijn been in het gips. Daar stond vervolgens acht tot tien maanden revalidatie voor. Ik zat wel bij dezelfde fysiotherapeut als Floris Mulder. Dat was prettig, want dan konden we samen delen wat we door maakten als het tegen zat.”

Inmiddels is hij weer een volwaardig lid van de selectie en dat resulteert direct in de nodige speelminuten. ,,Misschien ook wel meer dan ik verwacht had. Ik ben daar heel blij mij en hoop dat door te trekken. Ik merk wel dat ik ook fitter word en het langer kan volhouden.”, aldus de jongeling. Dat gebeurt dan ook nog eens in de as van het veld. ,,In de jeugd heb ik daar ook wel gespeeld, maar dat is nu nog anders. Je moet veel meer de omgeving scannen.”

,,Voor mij persoonlijk was het een prima start, wat betreft resultaten misschien wat minder. Met het team moeten we het zo goed mogelijk gaan doen.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods