FC Oudewater - VELO

Redel blij met tweede driepunter FC Oudewater: ,,Daar is niets van gestolen”

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen is door FC Oudewater gewonnen. In eigen huis verschalkte de ploeg van Alex Redel het Alphense Alphia met 3-0. Voor de thuisploeg kwamen Menno Venhof (tweemaal) en Ivo Anbergen tot scoren.

,,Het was van onze kant weer een prima wedstrijd en we hebben dan ook verdiend gewonnen. Dat terwijl Alphia gewoon een goede tegenstander is die ook weer bij de bovensten gaan spelen. In de eerste minuten van de wedstrijd was het gelijkwaardig, maar na onze 1-0 waren wij de bovenliggende partij”, luidde de analyse van trainer Alex Redel.

Al na zo’n dertien minuten voetbal was het dan ook al gespeeld. FC Oudewater stond al binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. Menno Venhof schoot de bal genadeloos achter de Alphense doelman en even later was het Ivo Anbergen die de score verdubbelde. OP het half uur werd het duel helemaal in het slot gegooid en zette de 3-0 op het bord. Richting het einde van de wedstrijd werd het nog af en toe onvriendelijk, maar dat had de Woerdense scheidsrechter Brouwer goed in de smiezen. Walter van der Neut viel na tien minuten geblesseerd uit, maar omdat er al drie keer gewisseld was, moest de derdeklasser met tien man verder.

,,We kregen het dus ook wat makkelijker in de tweede helft. Toen moesten we nog wel een aantal goals maken, maar we zijn helemaal niet in de problemen geweest. Het wordt dan wel wat onrustiger, want zij zetten ook hoger druk waardoor wij eerder de lange bal spelen. Ondanks de wisselingen in het elftal hebben wij het gewoon goed gedaan. Als selectie doen we niet voor elkaar onder.”

Daarmee is ook de tweede driepunter een feit. En dat bij een competitiestart die best lastig te noemen is. Volgende week treft de ploeg namelijk Sporting Leiden en die week daarop is TAVV de tegenstander. ,,Voorlopig laten wij zien dat we goed mee kunnen. Ook met ons veldspel is niets mis. Er is namelijk niets gestolen aan de punten die we pakken. Dat is mooi om te zien”, aldus een tevreden Redel.

FC Oudewater – Alphia 3-0 9. Menno Venhof 1-0, 13. Ivo Anbergen 2-0, 30. Menno Venhof 3-0.

FC Oudewater: Bart Meulman; Walter van der Neut, Niek Sluijs (Bob Appels), Joost Miltenburg, Jesper van der Zwart; Simon la Lau, Ivo Anbergen, Nick van den IJssel; Menno Venhof (Willem la Lau), Bart Griffioen (Tim Goes), Sven Rietveld.