Mimpen - Montfoort `SV '19-Judith Groen

De Boon blij met late gelijkmaker: ,,Dat zegt wel iets over de veerkracht in de ploeg”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Wederom heeft Montfoort SV ’19 gelijk gespeeld. De ploeg van Theo de Boon pakte in de slotfase van het duel een punt tegen GRC-14. Christiaan Perrier maakte de gelijkmaker uit een rebound. De Montfoortse eersteklasser pakte zodoende wederom een punt en dat brengt het totaal op twee.

,,We troffen een hele stugge ploeg”, vertelde trainer De Boon. ,,Wij hadden in de eerste helft de kansen. Uiteindelijk waren wij ook de morele winnaar, want als je zo laat in de wedstrijd een doelpunt maakt, dan voelt dat wel zo.” De trainer sluit zijn ogen ook niet voor de dingen die beter moeten. ,,Aan de bal moet de uitvoering echt wel beter hoor. Dat was zaterdag gewoon niet voldoende.”

Het veldoverwicht was eerlijk verdeeld. Trainer Theo de Boon verwoordde dat ook treffend. ,,Wij waren dertig minuten de betere ploeg, zij waren een half uur de betere ploeg en het was een half uur gewoon slecht”, aldus de oefenmeester. In de eerste helft kwam de thuisploeg op een voorsprong te staan. Een diepe bal werd door GRC-14 met een lage schuiver afgerond. Vianen was verschalkt en in het tweede bedrijf was het wachten op het moment voor de Montfoorters. In de slotfase van het duel kopte Don Mimpen uit een verre inworp op doel. Perrier reageerde alert en won het duel van de keeper: 1-1.

,,We begonnen nog wel aardig. Christiaan Perrier schoot bijvoorbeeld op de paal en Timo Bakker kwam goed door op links. Zij maakten dan tien minuten voor rust de 1-0 uit het niets. Wij zette nog meer druk naar voren, maar echt tot kansen kwamen wij niet.”  De Boon zag in de tweede helft ook nog eens Mike van Oostrom uitvallen met een blessure. ,,Dan vielen wel wat automatismen weg en had GRC-14 zomaar op een 2-0 voorsprong kunnen komen. ,,Wel had ik het idee dat we nog iets konden creëren uit de vele hoekschoppen en verre inworpen die we kregen. Dat lukte uiteindelijk ook. Het geeft wel aan dat wij veerkracht hebben, maar ook wel moeite hebben om het spel te maken.”

GRC-14 – Montfoort SV ’19 1-1 (1-0) 36. 1-0, 90+3. Christiaan Perrier 1-1