johan-nap Copyright Gijs Nederlof

Nap: ,,Als de beleving weg is, dan kan je beter plaatsmaken”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Met recht kan Johan Nap een laatbloeier worden genoemd. Nadat hij met vrienden in de zaal voetbalde, maakte hij de stap naar het veld en heeft hij het ook nog tot het eerste elftal van VV Kamerik geschopt. Nu komt aan het selectievoetbal een einde. Johan Nap trekt zich weer terug en gaat verder als recreatief voetballer.

Lees verder: Hutchinson: ,,De keuze was gericht op de toekomst”

Pas laat begon Johan Nap met voetballen. Als achttienjarige startte hij met de balsport in een vriendenteam bij VV Kamerik. Vervolgens ontspon zich een ontwikkeling waarbij Nap na een aantal jaar in de lagere elftallen gespeeld te hebben naar de selectie ging. Met recht kan Nap dus een laatbloeier genoemd worden. Nu is het gedaan voor de aanvaller en hij stopt definitief met selectievoetbal. ,,Ik ga weer in een lager team spelen. Het is mooi geweest. Ik heb een mooie tijd gehad en heb er ook van mogen genieten”, vertelde Nap.

Na zijn vijfentwintigste is Nap afwisselend uitgekomen voor het eerste elftal en lagere teams. De laatste jaren kwam hij weer vooral uit voor het eerste elftal. ,,Ik bleek toch wel te fanatiek te zijn en ja dan hadden ze bij het eerste elftal weer iemand nodig”, kroop het bloed waar het niet gaan kon. ,,Eigenlijk vond ik de juiste motivatie voor selectievoetbal pas toen het kunstgras zijn intrede deed. Toen vond ik het ineens wel leuk om te trainen, daarvoor vond ik er namelijk helemaal niets aan.”

De beslissing om niet meer voor het eerste team uit te komen maakte de ervaren aanvaller van VV Kamerik nadat de competitie het afgelopen seizoen eerder werd stilgelegd. ,,Vroeger leefde ik echt naar de wedstrijden toe. Op maandag had ik alweer zin in de wedstrijd van zaterdag. Dat was weg. Op zaterdagochtend ging ik nog wel eens werken en besefte ik mij ineens dat ik ook weer moest voetballen. Ja als de beleving dan wat weg is en het fanatisme verdwijnt, dan kan je beter plaatsmaken.”

Lees verder: Vooral onbekende ploegen geloot voor regioclubs

Daarnaast merkte Nap ook dat de coronastop hem inzicht gaf. ,,Eigenlijk miste ik het voetbal helemaal niet zo erg. Ik verveelde mij ook helemaal niet zo erg en ging wel weer andere dingen doen. Ik kwam er achter dat ik mij niet nog eens zou gaan opladen voor een nieuw seizoen. Stoppen gaat alleen niet. Als je eenmaal bij dat ‘clubbie’ zit dan stop je niet zomaar.”

Het komende jaar zal Nap dus bovenal actief zijn in de lagere elftallen van de club en laat hij als laatbloeier het selectievoetbal definitief achter zich.

Foto: Gijs Nederlof; archief

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods