Erwin Timmerarends na zijn sprong

Timmerarends: ,,Kan wel zeggen dat ik er weer lekker in zit”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Woendagavond won Erwin Timmerarends de Boer Bert bokaal in Zegveld. Een uitmuntende sprong was voldoende voor de overwinning. Hij troefde daarmee Wilco van Amerongen (20.42) en  Jaco de Groot (20.03) af. Een tweede overwinning op rij.

Lees verder: Baas gaat door met waar hij vorig jaar eindigde: winnen!

Een afstand van maar liefst 20.92 zette Erwin Timmerarends op de borden. De springer boekte daar tevens zijn tweede overwinning op rij mee. In vroegere jaren zouden hier de wenkbrauwen niet van gefronst worden, maar voor Timmerarends is dit de bevestiging dat hij weer op de goede weg is nadat hij vorig seizoen de focus niet volledig op het polsstokverspringen had liggen. ,,Ik was toen druk met wat andere dingen en nu kan ik er wel weer volle bak tegenaan. Het is hier en daar nog wel een beetje sleutelen om de vorm te optimaliseren maar na gisteren kan ik wel zeggen dat ik er weer lekker in zit”, vertelde Timmerarends.

,,Het was weer een goede sprong die ook nog eens goed meetelt in het klassement. Dat is natuurlijk dubbel top. Zegveld is altijd wel een schans waar je verre afstanden kan realiseren. Gelukkig viel de derde sprong ook goed en kon ik goed naar boven klimmen. De eerste keren zat ik niet helemaal lekker in de stok en klom ik wat te snel. De derde was dus beter terwijl de twee finalesprongen nat gingen. Wel waren die technisch weer beter, alleen ik trok de stok direct dood eigenlijk”, analyseerde Timmerarends zijn wedstrijd.

Timmerarends benoemt het vaker in het gesprek. Hij moet nog wel wat sleutelen aan zijn sprongen. Waar dat dan mee te maken heeft? ,,Deels denk ik inderdaad dat het met een stukje wedstrijdritme te maken heeft en het dus gewoon tijd nodig heeft. We zijn natuurlijk pas net aan het seizoen begonnen. Daarnaast moet ik ook weer continu hetzelfde doen. De ene keer spring ik goed in de stok en de andere keer versnel ik in mijn aanloop goed door. Nu is het zaak om dit ook te combineren. Zoals het er nu naar uitziet heb ik er wel vertrouwen in om er nog een mooi seizoen van te maken. Ik heb de goede lijn weer gevonden en nu moet ik doorpakken.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods