181119-afc-quick-msv-19

MSV ’19 blijft met tien man steken op een gelijkspel

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

3-3 was de eindstand op het scorebord na negentig minuten voetballen in Rotterdam-Zuid. Uit bij FC IJsselmonde lukte het MSV ’19 niet om zijn tweede uitoverwinning van het seizoen te pakken. Ondanks een 1-3 voorsprong in de wedstrijd moest het team uit Montfoort genoegen nemen met slechts een punt en zakt het een plek op de ranglijst.

Tekst: Willem Bastian

Met veel druk op de tegenstander begon MSV ’19 goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten scoorde het team al de 0-1 na een vanuit links opgezette aanval. Uit een goede voorzet van Timo Bakker schoot verdedigende middenvelder Ralph Kolfschoten binnen. Toch hield MSV ’19 niet lang genoeg druk op FC IJsselmonde. Na tien minuten spelen kwamen de Rotterdammers na knullig balverlies van de uitploeg op gelijke hoogte. FC IJsselmonde moest nog zijn adem inhouden bij een afstandsschot van MSV ‘19. Mark Kemp zag zijn schot van vijfentwintig meter afstand via buitenkantpaal afketsen. Toch kwam MSV ’19 vijf minuten voor tijd nog op de verdiende voorsprong. Na een poging van Jort van Geffen schoof Wouter Scholman uit de rebound de 1-2 binnen.

Ook in de tweede helft toonde MSV ’19 goed voetbal. Na twintig minuten spelen in de tweede helft kwam de uitploeg op een 1-3 voorsprong. Echter, FC IJsselmonde liet het hier niet bij zitten. Het verhoogde de druk op de ploeg uit Montfoort en kwam een kwartier voor tijd met een man meer op het veld te staan. De scheidsrechter trok rood na een sliding op de man van Ralph Kolfschoten. Hierna verloor het MSV ’19 de controle over de wedstrijd. Tien minuten voor tijd moest het de 2-3 incasseren en twee minuten voor het eindsignaal viel dan ook de gevreesde gelijkmaker. Met een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied had MSV ’19 nog een levensgrote kans om de drie punten mee naar huis te nemen. Timo Bakker schoot de bal prachtig richting de kruising, maar een wereldredding van de keeper voorkwam een overwinning van de uitploeg.

De uitslag na negentig minuten voetbal was niet het eindresultaat waar MSV’19  op had gehoopt en het moet hiermee een plek inleveren op de ranglijst. “Na afloop waren we toch wel enigszins teleurgesteld, maar we hebben natuurlijk ook wel ons visitekaartje afgegeven met dit voetbal”, aldus trainer Ron Verkuijl van MSV ’19.

FC IJsselmonde – MSV ’19 3-3 (1-2) 0-1 Ralph Kolfschoten, 1-1, 1-2 Wouter Scholman, 1-3 Jort van Geffen, 2-3, 3-3

MSV ’19: Jack Wilson; Ralph Kolfschoten, Jesper Kolfschoten, Stijn Groenenwoud, Hugo Peters; Mark Kemp, Paul Sluijs, Wouter Scholman, Timo Bakker; Harm Oostveen, Jort van Geffen