Bob Appels - FC Oudewater

Appels: ,,Dat was misschien niet heel slim”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Als een jongensboek kan het verhaal van Bob Appels worden gezien. De speler van FC Oudewater maakte vorige week zijn debuut bij de hoofdmacht in het bekerduel tegen FC ’s Gravenzande. Tegen het einde van het duel wist hij de gelijkmaker van zijn schoen te laten gaan en zodoende vertolkte hij een heldenrol.

,,Toen we met 3-2 achter stonden had ik niet helemaal verwacht nog in te vallen”, weet Appels. Inmiddels ligt het duel bijna twee weken achter hem. Alleen liep Appels op de keeper van FC ’s Gravenzande af. Topploeg in de Hoofdklasse. Onmogelijk werd een resultaat geacht, maar Appels dacht daar anders over en nam het heft in handen. ,,Met mijn eerste en laatste balcontact schoot ik de bal binnen”, vertelt hij met gevoel voor humor. Het betekende de gelijkmaker. Echter moest de ploeg na strafschoppen alsnog buigen.

Oog in oog met de doelman faalde Appels niet en dat is opvallend. De speler is normaliter een centrale verdediger. ,,Ik kwam er als stormram in. Bij het tweede heb ik ook al eens op deze manier ingevallen en toen schoot ik de bal er ook al in. Vroeger scoorde ik niet heel veel, maar vorig jaar was ik in de jeugd ook al gelegenheidsspits en schoot ik ze er ook wel makkelijk in”, weet Appels. Een multifunctionele speler heeft FC Oudewater op deze manier in de gelederen.

In de komende periode zal er voor Appels misschien kansen aan de horizon gloren. Bjorn Stalvord kampt met een zware blessure en het is nog maar de vraag of hij nog terugkeert op de velden. Het afgelopen weekend viel ook Niek Sluijs uit met een blessure en dus kan hij centraal achterin uit de voeten. Zelf blijft hij over de mogelijke kansen nuchter. ,,Natuurlijk zie ik dat als een uitdaging, het ligt er alleen ook aan hoe het allemaal loopt. Iedereen wil het hoogste halen en ik dus ook. Je wilt zo snel mogelijk de beste op jouw positie zijn”, vertelt de spelers.

Voorlopig zijn de momenten van Appels in het eerste beperkt gebleven tot enkele minuten, maar dat maakt niet dat Appels minder heeft genoten. ,,Mijn ouders, broer en zus stonden ook langs de lijn. Mensen kwamen ook naar mij toe, die ik niet eens ken, om te zeggen dat ik het goed had gedaan. Uiteindelijk trok ik ook nog mijn shirt uit. Dat was misschien niet heel slim, maar door de ontlading deed ik dat ineens.” Zo heeft ook Appels nog momenten om van te leren. Zelfs als hij het helemaal goed doet.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods