Van Loen - Montfoort SV '19 - Judith Groen

Montfoort SV ’19 pakt eerste overwinning: ,,Zo lang mogelijk ongeslagen blijven”

De eerste overwinning van de competitie is voor Montfoort SV ’19 een feit. De ploeg van Theo de Boon won met 3-2 van Woudenberg en steeg daardoor naar een zesde plaats in de competitie. Voor de Montfoorters een prima seizoensstart. ,,Met deze overwinning sluiten we direct aan in het linkerrijtje.”

Voor de ploeg was de opdracht duidelijk. ,,Wij waren met twee gelijke spelen nog ongeslagen en dat moesten we ook zo lang mogelijk blijven. Na twee keer een gelijkspel was een overwinning ook wel eens gewenst”, wist trainer Theo de Boon. Het lukte afgelopen zaterdag met de nodige overtuiging. ,,Aan het begin overrompelden wij Woudenberg helemaal. We kregen ook twee dotten van kansen.”

De Montfoortse ploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar nadat Woudenberg langszij kwam gingen de koppies bij het Montfoortse elftal naar beneden. In de tweede helft kon de ploeg weer bij elkaar worden gebracht en stond ‘good old’ Christiaan Perrier op. Met twee treffers tilde hij de stand naar 3-1. Dat Tom de Greef in de slotminuten nog wat terug deed was voor de statistieken. ,,Na de gelijkmaker waren wij wat van slag, maar na de rust herpakten wij onszelf goed. Toen waren wij weer de bovenliggende partij. Dat had ook te maken met het feit dat zij niet meer zoveel risico namen nadat ze de gelijkmaker hadden geproduceerd.”

De Boon had graag gezien dat de Montfoortse ploeg aan het einde van de wedstrijd nog verder uitliep dan de 3-1 tussenstand die op de borden stond. ,,Het had makkelijk 4-1 of 5-1 kunnen worden. Verschillende overtalsituaties konden wij niet goed uitspelen. De derde treffer van ons was overigens wel echt een hele mooie. Over meerdere schijven werd Perrier als eindstation gevonden. Echt een zaalvoetbal doelpunt was dat.”

Montfoort SV ’19 – Woudenberg 3-2 (1-1) 14. Denny van Loen 1-0, 31. Joey Kooij 1-1, 60. Christiaan Perrier 2-1, 70. Christiaan Perrier 3-1, 90. Tom de Greef 3-2.

Montfoort SV ’19: Robin Vianen; Nicky Besamusca, Jesper Kolfschoten, Don Mimpen, Teun Ros; Junior Kolfschoten, Nicolai Verbiest (62. Wouter Scholman), Daan van de Poll (79. Emrie Bakker); Zakaria el Bennay (79. Timo Bakker), Christiaan Perrier, Denny van Loen.