FC Oudewater - VELO

FC Oudewater nog altijd foutloos: ,,Ook voor mij de eerste keer”

En ook het derde competitieduel gaat gewonnen voor FC Oudewater. De ploeg van Alex Redel bond Sporting Leiden aan de zegekar. Op het eigen sportcomplex kwam de ploeg nog wel op een achterstand te staan, maar in de tweede helft werd dat omgebogen.

Net als vorig seizoen is FC Oudewater ook dit seizoen uitstekend aan de competitie begonnen. Nadat eerder Lugdunum en Alphia werden verslagen, was het zaterdagmiddag de beurt aan Sporting Leiden. ,,Dat was niet verkeerd en het was zaterdag ook gewoon goed van onze kant. Het terras zat ook weer eens vol met publiek dat er volledig achter ging staan. Dat was ook voor mij de eerste keer. Ik moet zeggen dat het mij wel goed beviel. Dat brengt toch iets extra’s aan een wedstrijd.”

Nadat Ivo Anbergen de 2-1 tegen de touwen had geschoten, legde de scheidsrechter het spel enige tijd stil. Na de treffer sloeg de frustratie bij Sporting Leiden toe waardoor leidsman Errie de Leeuw het duel voor tien minuten staakte. In de eerste helft waren de Leidenaren al op voorsprong gekomen, maar de Oudewaterse brigade van Alex Redel startte al fel in het duel. ,,Het werd hierna wat grimmiger en met nog zo’n tien minuten te spelen leidde dat ook tot een opstootje rond het middenveld. Dat hoort niet, maar gebeurt wel. Daarop staakte de scheidsrechter het duel.” De Oudewaterse ploeg liet zich niet van de wijs brengen en hield de punten in eigen huis. ,,We hadden ook besproken dat we dit niet meer weg zouden geven tijdens de afkoelingsperiode.”

Eerder waren de Leidenaren al op een voorsprong gekomen. Een treffer die overigens tegen de verhoudingen in was. ,,Wij hadden al de nodige kansen gemist. Gelukkig maakte Nick van den IJssel vier minuten na rust de gelijkmaker. Vanaf dat moment waren wij heer en meester en maakten zij er vooral een fysieke wedstrijd van. Dat deden ze overigens goed, maar het is dan wel lekker dat wij ook dit soort moeilijke wedstrijden tegen verdedigende en fysieke ploegen over de streep trekken.”

FC Oudewater – Sporting Leiden 2-1 (0-1) 41. Soufiane Boukhidous 0-1, 48. Nick van den IJssel 1-1, 73. Ivo Anbergen 2-1

FC Oudewater: Bart Meuleman, Walter van der Neut (Sjoerd Wiltenburg), Joost Miltenburg, Niek Sluijs, Jesper van der Zwart; Simon la Lau, Ivo Anbergen, Sven Rietveld (Tim Goes); Nick van den IJssel (Sebastiaan Evers), Menno Venhof, Bart Griffioen.