Van Loen - Montfoort SV '19 - Judith Groen

Montfoort SV ’19 na gelijkspel als groepswinnaar naar volgende ronde

Montfoort SV ’19 nam het in de laatste bekerwedstrijd van de groepsfase op tegen Vitesse ’22. Het werd uiteindelijk 1-1, maar de Montfoortse eersteklasser was al geplaatst voor de volgende ronde. De ploeg van Theo de Boon is op doelsaldo ook groepswinnaar geworden. Vitesse ’22 verzamelde ook zeven punten.

Montfoort SV ’19 had de wedstrijd compleet in handen voor rust. Er leek weinig aan de hand, helemaal toen vlak voor rust Daan van der Poll werd gevloerd in het strafschopgebied De daarop volgende strafschop werd door Denny van Loen onberispelijk binnen geschoten. ,,We controleerden de wedstrijd volledig en misten de kansen op nog een doelpunt. Na rust golfde het spel op en neer”, vertelde trainer Theo de Boon.

Toch konden de Montfoorters de overwinning niet over de streep trekken. Vitesse ’22 kwam vlak voor tijd via een scrimmage op gelijke hoogte. ,,Wij gaven op deze goal uit een hoekschop na niets weg. Wel waren we slordig aan de bal”, wist de oefenmeester. Komende zaterdag wacht dezelfde openingstegenstander als vorig jaar. Nivo Sparta bezoekt het Sportpark Hofland en dat is de oude ploeg van trainer Theo de Boon en spits Christiaan Perrier.