fc-oudewater-alphia

Griffioen: ,,Zat mijzelf op te vreten”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

De afgelopen twee wedstrijden was Bart Griffioen weer belangrijk voor FC Oudewater. De aanvaller had een moeilijkere periode achter de rug. Griffioen liet uiteindelijk zien wat hij in zijn mars had en nam FC Oudewater bij de hand.

,,Ja inderdaad, ik scoorde bij mijn invalbeurt twee keer en gaf ook nog eens een assist. Dat was een lekkere invalbeurt, want ik startte al drie weken achter elkaar niet in de basis”, blikte Griffioen nog eens terug op het duel met VVC. Het was het duel waarna FC Oudewater de aansluiting met de middenmoot vond. Harry Akkermans beloonde die invalbeurt een week later met een basisplek in het uitduel met Be Fair. Dat duel ging vervolgens met 4-2 verloren.

,,Drie weken geleden heb ik een kaakoperatie gehad en dus kon ik toen niet spelen. Na de matige start van de competitie ging in die fase het team ook net beter spelen. Dat kostte mij mijn plek in het elftal en dus moest ik mij weer terug knokken. Als het team dan vervolgens goed draait, wordt dat moeilijk want de trainer zal dan niet snel van gaan wisselen. Ik moest mijzelf weer gaan bewijzen en tegen VVC kreeg ik daar dus dertig minuten de tijd voor. In mijn hoofd had ik ook zitten dat ik zo zou invallen, maar dat het dan ook gebeurt is alleen maar mooi.”

Zijn opleving loopt tegelijkertijd gelijk aan die van FC Oudewater. Het begin was moeizaam, maar de laatste weken wint de ploeg weer geregeld. Griffioen had het moeilijk, maar raakt de afgelopen twee weken weer in vorm. ,,Als je niet speelt ben je wel blij als het team wint en je juicht ook wel mee, maar je baalt ook. Ik zit mijzelf dan wel op de bank op te vreten. Ik ben dus erg blij dat ik ook weer in vorm begin te komen en na de winterstop probeer ik er ook weer te staan”, vertelde Griffioen die ook al zag dat er bij de ploeg een soort van galgenhumor gebezigd werd. ,,We speelden natuurlijk onderin, dus er werd al gekscherend geroepen dat als we ons handhaven we ook wat te vieren hebben. Dat wil je alleen natuurlijk niet, want je wil weg bij de ondersten.”

Nu FC Oudewater weer zijn plek bij de middenmoot heeft gevonden, kan voorzichtig weer verder naar boven gekeken worden. ,,We kregen in de beginfase natuurlijk een paar van de lastigste ploegen. Vroeger wonnen wij bijvoorbeeld nog van Aarlanderveen en Alphia, maar dat was niet meer zo. Ondanks dat het zaterdag tegen Be Fair wat minder ging, ging het de laatste tijd ook beter. Na de winterstop zullen we weer vol moed ervoor gaan.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods