191028-fc-oudewater-vvsb-pr

FC Oudewater wil dit seizoen voor spektakel gaan zorgen

Na tijden van corona kon afgelopen zaterdagmiddag FC Oudewater eindelijk weer eens een overwinning noteren in een officieel duel. Na het 4-2 verlies van vorige week tegen Quintus, won het elftal van Alex Redel zaterdag met dezelfde cijfers van vierdeklasser SV Zevenhoven.

Lees verder: Montfoort SV ’19 zonder problemen naar zege op Benschop

Als tegenstander was Zevenhoven best een aardige ploeg. De tegenstander heeft zich deze zomer weer goed versterkt en zal net als vorig jaar om de bovenste plekken van de competitie mee gaan spelen. Des te meer tevreden zal Redel geweest zijn met wat hij zijn ploeg heeft zien doen. Het eerste half uur was van de Oudewaternaren gewoon goed te noemen. Het elftal kwam al in de eerste helft met 2-0 voor, miste FC Oudewater via Simon la Lau een strafschop en miste zijn teamgenoten nog verschillende kansen om al voor rust naar een nog ruimere voorsprong uit te lopen.

,,Ik heb een bepaalde manier van spelen en dat deden we zaterdag goed. We creëerden veel kansen en hadden dus zo’n drie goals extra moeten maken in de beginfase. Dat gebeurde vorige week ook tegen Quintus. Bij de tegenpartij vallen die doelpunten dan wel binnen. Over het veldspel kon ik in ieder geval tevreden zijn, alleen we moeten in de omschakeling nog wel het nodige leren. Dat is alleen ook inherent aan onze manier van spelen. We nemen risico en dan kan het eens gebeuren dat je een tegendoelpunt moet incasseren”, vertelde de nieuwe trainer Redel.

Al na twintig minuten voetballen zorgden Niek Sluijs en Bart Griffioen al voor de eerste twee treffers. De Oudewaternaren schoten werkelijk waar uit de startblokken. Toen Maurits Splinter ook voor Zevenhoven een strafschop miste leek het verzet gebroken, maar nog voor rust sloeg Robert Mooren toe. In de tweede helft scoorde Nick Moorgen zelfs de gelijkmaker, maar nadien werd de stand door Sven Rietveld op 3-2 gezet. Het slotakkoord was voor Sjoerd Zuijdervliet. Hij schoot in eigen doel.

Het mag duidelijk zijn. De nieuwe trainer wint liever met 4-2 dan met 1-0 en dat belooft veel goeds voor de supporters op sportpark Markveld. Veel doelpunten kunnen de fans het komende jaar gaan zien. Tegelijkertijd zal FC Oudewater daarom ook vast wel eens tegen een zeperd aanlopen. ,,Met veel druk vooruit geef je ook ruimtes wegen. We zullen daarom ook nog veel moeten leren.”

Lees verder: SDO/Fiable geeft een masterclass verdedigen weg

FC Oudewater – SV Zevenhoven 4-2 (2-1) 12. Niek Sluijs 1-0, 19. Bart Griffioen 2-1, 40. Robert Mooren 2-1, 48. Nick Mooren 2-2, 63. Sven Rietveld, 86. Sjoerd Zuijdervliet (e.d.) 4-2

Bart Meuleman; Jesper van der Zwart (Walter van der Neut), Niek Sluijs, Joost Miltenburg, (Bjorn Stalvord), Djardo Boele; Simon la Lau, Tim Goes (Mike Rijsbergen), Ivo Anbergen (Laurens de Vor); Nick van den IJssel, Sven Rietveld, Bart Griffioen.