HOUTEN - VEP

Dames FC Oudewater houden eer hoog en winnen; Sportlust ’46 en VEP onderuit

Zaterdagmiddag gingen VEP en Sportlust ’46 onderuit, maar FC Oudewater hield de eer hoog. De ploeg wist met 2-1 van het tweede damesteam van Jodan Boys te winnen. VEP ging onderuit tegen UVS en Sportlust ’46 ging hard onderuit tegen Quick Boys.

VEP D1 – UVS D1 2-4 (1-2)
De dames van VEP keken zaterdag al snel tegen een achterstand aan. De ploeg kwam na drie minuten al op een 0-2 achterstand te staan. De ervaren dames van UVS wisten wel raad met het slappe begin van de Woerdense dames. Via Paramitha Wynstroot en Bo Peters kwam de ploeg wel terug in het duel. Manon Joosten wist verderop in het duel nog een strafschop te pakken, maar in het laatste kwartier sloeg UVS toch toe.

Quick Boys D1 – Sportlust ’46 D1 6-1 (3-1)
Op bezoek bij het Katwijkse Quick Boys slaagden de dames van Sportlust ’46 er niet in om een resultaat te boeken. Ondanks een vroege voorsprong ging de ploeg met 6-1 onderuit. ,,We reisden met een uitgedunde selectie af naar Katwijk. Toch begonnen we het duel goed. Puck Kwast kopte een hoekschop van Birgit Oostrom raak. De rust gingen we toch in met een 3-1 achterstan.d Dat was wel een vertekend beeld. In de tweede helft was de batterij leeg. Ondanks de uitslag kunnen we tevreden zijn over de inzet en werklust van de meiden”, vertelde trainer Ronald van Drie.

FC Oudewater D1 – Jodan Boys D2 2-1 (1-0)
De verschillen waren zaterdagdmiddag duidelijk. De dames van FC Oudewater waren sterker en kregen verschillende kansen. Het duurde tot een half uur voordat Laura Maaijen uit een hoekschop de 1-0 maakte. ,,Na de thee kantelde het duel en voerde Jodan Boys de druk op. Dat resulteerde ook in de gelijkmaker van hun. Pas in het laatste kwartier kwamen we onder de druk uit”, vertelde trainer Wilco van Groeningen. Lisanne Boere schoot in dat laatste kwartier de winnende treffer binnen. ,,Een prettige overwinning voor ons in een wedstrijd waar het respect naar elkaar groot was.”