18019 Gijs Nederlof, Kamerik - NSV

Hele belangrijk overwinning VV Kamerik: ,,Leuk om ergens voor te spelen”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

De eerste overwinning van de competitie is voor VV Kamerik een feit. De ploeg van Yoni Sahertian won in eigen huis ruim van Bodegraven. Daarmee zette het een concurrent in de strijd tegen degradatie aan de kant, daar er vier ploegen aan het einde van het seizoen zullen afdalen naar de nieuw te vormen vijfde klasse.

,,Die drie punten zijn zeker erg lekker. Het is ook goed dat we van een concurrent weten te winnen. Het was ook echt wel een verdiende overwinning hoor”, vertelde een trotse Sahertian. ,,Wij speelden echt een goede wedstrijd, terwijl we heel erg weinig weggaven. Ik was zeer tevreden over wat wij lieten zien. In de tweede helft moesten we wat geduldiger zijn aan de bal en tegelijkertijd moest de bal sneller verplaatst gaan worden.” Dat resulteerde in de tweede helft nog tot twee extra doelpunten.

In de eerste helft zette Roy Voorbij de ploeg op een voorsprong. Hij vuurde de bal van afstand rechtstreeks de kruising in. Een prima treffer voor de middenvelder die dit jaar goed bezig is bij de Kamerikse ploeg. In de tweede helft was het de beurt aan Jurrie van den Berg die met twee treffers de stand naar 3-0 tilde. ,,Toch konden we in de eerste helft veel vaker scoren. We hadden wel een kans of zeven om de score uit te breiden. Dat vond ik best wel veel eigenlijk.”

Dat de overwinning de ploeg goed doet lijkt duidelijk. Met vier ploegen die degraderen zal er simpelweg een goed seizoen gedraaid moeten worden. ,,Het is wel leuk om ergens voor te spelen. Het moest ook in deze wedstrijd gebeuren. Volgende week wacht VV Linschoten en ook dan zal een resultaat behaald moeten worden. Zij zullen ook de punten moeten halen, maar zien ook dat wij wel met 3-0 van Bodegraven hebben gewonnen.”

VV Kamerik: Daan van Dijk,Jelle Ruis, Jelle de Boer, Roy Hutchinson, Jelmer Knijff; Roy Voorbij, Stef de Boer, Jan Dirk de Bruijn, Jelle de Wit, Jurrie van den Berg, Raphaël Harmusial.

Kamerik-Bodegraven 3-0 (1-0) 1-0 Roy Voorbij, 2-0 en 3-0 Jurrie van den Berg