190910-stockphoto-jolanda-wouters-sc-woerden

Wedstrijd SC Woerden gestaakt na kopstoot: ,,Hier komen wij niet meer terug”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Het duel van SC Woerden met Loosduinen is zaterdagmiddag na zeventig minuten gestaakt. Dit nadat aanvoerder Aimé van den Bovenkamp een kopstoot kreeg van een Haagse voetballer. Op het moment van staken was de stand 1-1. Vanaf begin af aan was hing een gespannen sfeer over het duel. Spelers van Loosduinen kwamen al het veld op met de insteek om in ieder geval niet een serieuze pot voetbal te spelen. ,,Je denkt dat het een beetje intimideren is, maar dat was uiteindelijk niet zo”, aldus Van den Bovenkamp.

Al na tien minuten vloog de vlam in de pan. ,,Vanaf het begin was het fel en in die tiende minuut stonden al spelers met de gezichten tegenover elkaar. Een speler van ons gaf een duwtje, waarna zij begonnen met trappen en er op vlogen. Dat ging dus ook de hele wedstrijd zo door. Ook op het moment dat er een handsbal in de zestien was. Begrijp me niet verkeerd, dat was een strafschop hoor. Maar hij gaf eerst een doeltrap en nadat er zes spelers op hem afkwamen gaf hij de strafschop wel”, vertelde trainer Mike Doornkamp.

In de bewuste zeventigste minuut van de wedstrijd ging het opnieuw mis. ,,Toen kreeg ik een kopstoot op mijn neus, zonder dat de bal in het spel was. Dat was het moment voor de scheidsrechter om te gaan staken. Daar was ik overigens best blij mee, net als dat wij voor onszelf zijn opgekomen.” Daarnaast zag hij ook dat scheidsrechter Potuijt het duel niet onder controle had. ,,Dat was al vanaf minuut één het geval. Hij was super onzeker en terecht angstig voor de intimiderende spelers en supporters van Loosduinen. Al met al is het een club waar ik niet graag naartoe ga.” Iets dat door zijn trainer Mike Doornkamp gedeeld wordt: ,,Hier komen wij niet meer terug. We zien ook wel wat de scheidsrechter opschrijft. Ons rapport ligt in ieder geval al klaar.”