VV Montfoort - Sliedrecht

VV Montfoort ontpopt zich langzaam

Juist op het moment dat er stiekem gedroomd kan worden over het KNVB-bekertoernooi vormde een strafschoppenserie tegen Eemdijk het Waterloo voor de Montfoortse eersteklasser. Op dinsdagavond wist de formatie van Renato Dijksterhuis nog tweemaal een achterstand weg te poetsen, maar dit lukte bij de kalktrappen niet meer.

In Bunschoten-Spakenburg hervatte VV Montfoort de tweede competitiehelft. De vierde ronde van het bekertoernooi was geen veredelde oefenwedstrijd en vormde daarmee dan ook een pittig potje. Een doordeweekse bekerwedstrijd waarbij de ploeg van Renato Dijksterhuis liet zien er te staan. Met een aantal goede oefenduels is het vertrouwen aanwezig. Alsof een zaad zich langzaam ontpopt tot een bloem. Dat gaat nog altijd met horten en stoten. Afgelopen zaterdag was Deltasport weer te sterk.

Eemdijk, normaliter actief in de hoofdklasse, nam in de eerste helft het initiatief en stond bij de pauze dan ook met 2-1 voor. “De eerste helft was minder. We hadden moeite met de opkomende backs van hun. Dit hebben we in de tweede helft anders neergezet en hebben die helft ook goed gespeeld”, laat Dijksterhuis weten. Het was pas in de tachtigste minuut dat Van Luinen de gelijkmaker op het bord wist te zetten. Vervolgens mistte diezelfde Van Luinen de eerste strafschop van de serie. Hoe snel het kan verkeren. Van held naar schlemiel. “Natuurlijk is het zonde. Eemdijk zakte in de tweede helft ook weg. Het is dan jammer dat Vianen die fout vlak voor rust maakt. Die verwacht je eigenlijk ook niet.” De doelman is zelden op een fout te betrappen, maar dinsdagavond was dit dus wel het geval. Eerder maakte Danny ter Hoeve al de 1-1, nadat Eemdijk op voorsrpong kwam.

Een verlies na strafschoppen is altijd zuur. Maar zaterdag staat Woudenberg weer klaar als tegenstander. Een tegenstander van een ander kaliber dan dat VV Montfoort heeft getroffen in de voorbereiding. “We zullen moeten zien hoe dat gaat. Staan we dan weer stil, of gaan we er dan ook voor? Dat doen we nu wel, net als tegen DOVO en Magreb ’90. Het is denk ik voor een deel een mentale kwestie.” Voor Dijksterhuis gaat het laatste halfjaar in bij de eersteklasser. Een halfjaar waarin hij goed wil presteren met zijn ploeg.