VV Montfoort - Sliedrecht

VV Montfoort heeft vrede met hoogst haalbaar gelijkspel

VV Montfoort is er niet in geslaagd om het duel met GRC-14 om te zetten in een overwinning. De ploeg van Aart-Jan van Boksel kwam nog wel snel op voorsprong, maar een rode kaart gooide roet in het eten. In extremis wist de ploeg nog wel een gelijkspel uit het vuur te slepen.

De wedstrijd begon nog zo goed voor VV Montfoort. Binnen twee minuten kwam de ploeg op een voorsprong te staan. Een signaal waarmee de ploeg aan wilde geven dat het de goede vorm van de afgelopen weken een goed vervolg wil geven. Juist met die kennis in het achterhoofd kwam de vroege rode kaart voor Mike van Oostrom als zeer ongelegen. Na zeven minuten versperde hij een doorgebroken speler de doorgang waarna hij al in de zevende minuut moest inrukken. Niet veel later viel ook Marck van Baal uit met een blessure en dus konden alle plannen de prullenbak in.

Het werd lastig voor de ploeg om de voorsprong te behouden, maar tot de rust vormde dat ogenschijnlijk geen probleem. De ploeg gaf weinig kansen weg, maar creëerde tegelijkertijd ook maar weinig. “In de rust twijfelde ik wel of ik het moest laten staan of dat ik wat aanvallender wilde wisselen. Nadat de 1-1 viel wilde ik dat doen, maar toen viel ook direct de 2-1”, aldus trainer Van Boksel. “De wissel stond al klaar en die hebben we toch doorgevoerd, want we moesten immers winnen.”

Uiteindelijk lukte het de ploeg om op basis van wilskracht alsnog verschillende kansen af te dwingen en zelfs nog in de slotfase de gelijkmaker binnen te schieten. Ricardo Bakker was de gevierde man en dat leidde bij de oefenmeester tot gepaste trots. “Ze hebben de longen uit hun lijf gelopen tegen echt geen slechte ploeg. We hebben alles gegeven om de voorsprong vast te houden en uiteindelijk om de gelijkmaker te maken. Ik durf te wedden dat wanneer wij met elf man door konden spelen we de wedstrijd ook hadden gewonnen.”

Met het gelijke spel kan men in Montfoort leven. “Een overwinning was te veel geweest hoor. Dit is geen gestolen punt, maar een gewonnen punt.”

GRC-14 – VV Montfoort 2-2 (0-1) 2e Miquel Ballo 0-1, 51e 1-1, 62e 2-1, 90e Ricardo Bakker 2-2

Bijz. 7e Rode kaart Mike van Oostrom

VV Montfoort: Robin Vianen; Mike van Oostrom, Ricardo Bakker, Don Mimpen, Nicky Besamusca; Nick van Luinen, Bart Roelofs, Nick Koppers, Joey van Ede; Miquel Ballo en Marck van Baal (15e Eddy Vorm).