Sam da Cruz - VV Linschoten

VV Linschoten krijgt strafschop, maar mag hem niet nemen: ,,Geen groot probleem van gemaakt”

Op bezoek bij GSV speelde VV Linschoten niet overtuigend, maar wist het elftal van Pieter Ooms toch te winnen. De ploeg liep in de tweede helft uit naar een 1-3 overwinning. Door de overwinning komt de ploeg dichterbij de middenmoot. Een plek waar het elftal zich graag terug vindt na de competitie.

,,Ja, deze drie punten zijn wel erg lekker”, vertelde trainer Pieter Ooms na het duel. Hij had gezien dat zijn ploeg bij lange na niet de beste wedstrijd van het jaar speelde, maar op karakter sleepte zijn elftal toch een overwinning uit het vuur. ,,Zij hebben ook een prima team. Er lopen een paar spelers rond die echt wel heel goed kunnen voetballen. Tegelijkertijd zijn wij ook gewoon goed bezig”, vertelde Ooms die zijn gedachten nog eens naar de afgelopen wedstrijden liet gaan. Tegen WDS gaf zijn ploeg een overwinning weg in de slotfase, terwijl het elftal goed partij bood aan Zwammerdam. In de voorbereiding en beker heeft het elftal helemaal geen duel verloren.

Tegen GSV kwam de ploeg door Vahid Demirbas op voorsprong te staan. Hij was de verdediging te snel af en op het randje van buitenspel schoot hij de bal binnen. ,,Daarvoor had Maikel Paling ons al een aantal keer gered”, aldus Ooms. ,,Na de rust ging GSV volle bak op zoek naar de gelijkmaker. Rond het uur lukte ze dat ook, maar enkele minuten later stonden wij alweer op voorsprong.” Met name op basis van het conditionele aspect lukte het de Linschotense vierdeklasser om te winnen.

Het meest bizarre moment van de wedstrijd moest nog komen. De Goudse doelman Bert-Jan Marchand torpedeerde Daan Roozenboom en accepteerde zonder morren de daaropvolgende strafschop. De blessurebehandeling duurde wat lang en toen Rueben Keereweer klaar stond om de bal achter hun omgeklede spits binnen te schieten floot de arbiter al af. ,,Daar maakten we een niet al te groot probleem van, maar opmerkelijk was het wel. Al met al hebben we uitstekend verdedigd en zijn we al weken stabiel.”

GSV – VV Linschoten 1-3 (0-1) 35. Vahid Demirbas 0-1, 58. Hamza Mehrach 1-1, 62. Nick de Kort 1-2, 90+1. Nick de Kort 1-3

VV Linschoten: Maikel Paling; Tom Mooij (60. Joppe Steenbeek), Dion Braakensiek, Jeroen Lieverse, Luuk den Boer; Nick de Langen, Rueben Keereweer, Isa Kurt (85. Haroun Elbadouti), Joey van Kouwen; Sam da Cruz, Vahid Demirbas (60. Daan Roozenboom).