VV Linschoten - VV Kamerik (06-06-2017)

VV Linschoten kan zich opmaken voor de nacompetitie

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

In de slotseconde capituleerde VV Linschoten alsnog voor VV Kamerik. Daardoor is de ploeg van Ben Rietveld weggezakt op de ranglijst en haakt het naar alle waarschijnlijkheid af voor de tweede plek. De ploeg kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Een minuut te lang duurde de wedstrijd voor VV Linschoten. Diep in blessuretijd gaf het de overwinning uit handen tegen VV Kamerik en dat had het grotendeels aan zichzelf te wijten. De ploeg van Ben Rietveld kon niet datgene opbrengen wat ze in de eerste helft wel konden opbrengen en gingen in de slotminuut nog de bietenbrug op door een frommelgoal van Wolther Kassies. ,,Als je acht minuten door laat spelen en dan in de negende minuut van de blessuretijd de goal tegen krijgt”, toonde trainer Ben Rietveld zich teleurgesteld. ,,Er was op zich ook wel blessuretijd hoor. We hebben dan ook van onszelf verloren.”

Na een vroege achterstand door een treffer van Bas Koren kwam de ploeg van Rietveld nog langszij. Joey van Kouwen en Sam da Cruz wisten het net te vinden. ,,Wij speelden beter en kregen ook de beste kansen. Hun keeper hield er nog wel veel uit”, strooide hij ook richting Kamerik met complimenten. ,,Zij maken via een fantastische goal de gelijkmaker en dan wint vervolgens de kwantiteit. Zij knokten echt voor de punten en als je er dan zo hard voor werkt en wij laten verschillende kansen liggen, dan konden wel stellen dat zij verdienden om te winnen.”

In ieder geval werd duidelijk dat VV Kamerik op basis van wilskracht het nodige heeft afgedwongen. ,,Ze hebben enkele goede spelers en die moet je geen kans geven om te voetballen. Das moet je bijvoorbeeld geen kansen geven, daar weet hij wel raad mee en met ruimte kan hij de bal vasthouden en afleggen. Je moet ze dus direct aanpakken”, aldus een realistische trainer.

Uiteindelijk viel bij VV Linschoten nog enige diepgang weg door een blessure van Daan Roozenboom. De thuisploeg kon dat verlies moeizaam opvangen. ,,Het is uiteindelijk jammer dat je de wedstrijd op karakter verliest”, luidde de harde, maar realistische slotconclusie.

VV Linschoten – VV Kamerik 2-3 (2-1) 26. Bas Koren 0-1, 30. Joey van Kouwen 1-1, 35. Sam da Cruz 2-1, 61. Bas Koren 2-2, 90+3. Wolther Kassies 2-3