Kees Verhaar - VV Kamerik

VV Kamerik pakt de volle buit bij laagvlieger: ,,Bal moesten we sneller rond laten gaan”

Na twee verloren wedstrijden op rij heeft VV Kamerik weer een overwinning weten te boeken. Tegen hekkensluiter Utrecht United wist de ploeg van Yoni Sahertian weer eens drie punten te pakken. Hoe matig de tegenstander ook was, de overwinning kwam pas laat tot stand.

Het zal nog wel vaker gebeuren dat VV Kamerik een tegenstander treft die alle moeite hebben om een team op de been te brengen. Bij Utrecht United was dat zaterdagmiddag ook het geval. Op de oude velden van SVA Papendorp pakte VV Kamerik de handschoen op om de Utrechtse gastheren te verslaan en dat lukte uiteindelijk relatief gemakkelijk. ,,Ik ben benieuwd of ze het lang gaan volhouden. Ze hadden alle moeite om met elf man aan de aftrap te verschijnen. Het waren wel stuk voor stuk technische voetballers, maar conditioneel was het zwak”, zag trainer Yoni Sahertian.

In de eerste helft was het nog rommelig en ging de wedstrijd een beetje op en neer. Via een vroege treffer van Jurrie van den Berg was de ploeg al wel op voorsprong gekomen, maar vlak voor rust kreeg het elftal de gelijkmaker om de oren. ,,Ik gaf in de rust ook aan dat we de bal sneller rond moesten laten gaan. Het spel moest sneller gaan. Zij hadden ook niet eens reserveballen, dus we hebben met onze ballen gespeeld. Ik wilde snelheid in het spel houden en dat ging in de tweede helft dus een stuk beter”, aldus Sahertian die vervolgens zag dat Eduard Kooijman de ploeg een kwartier voor tijd op voorsprong zetten. Van den Berg en Khalid Ahmidout zorgden voor het slotakkoord.

Utrecht United – VV Kamerik 2-4 (1-1) 10. Jurrie van den Berg 0-1, 43. 1-1, 74. Eduard Kooijman 1-2, 79. Jurrie van den Berg 1-3, 86. Khalid Ahmidout 1-4, 90+1. 2-4

VV Kamerik: Lesley van Dalum; Ruben Langendoen (68. Koen Voorn), Eduard Kooijman, Nick van Zijl, Sam van Zijl; Stef den Boer, Joris Hogendorp (Christian van de Laarschot), Roy Voorbij, Roy Hutchinson; Jurrie van den Berg (80. Khalid Ahmidout), Michel van Schaik (68. Luuk van Schaik).