VV Kamerik - Blauw Zwart

VV Kamerik laat Floreant ontsnappen

De uitslag doet vermoeden dat VV Kamerik een harde nederlaag heeft geleden tegen Floreant. De realiteit vertelt een ander verhaal. Op basis van de tweede helft had de ploeg minimaal een gelijkspel verdiend, maar waren er meer dan voldoende kans om de degradant uit de derde klasse te verslaan. Vijf minuten voor tijd viel de 1-2 en toen ging het nog even hard met de goals.

“Een gelijkspel was verdiend geweest”, vertelt trainer Patrick de Ruijter. Een resultaat dat zijn ploeg uiteindelijk niet kreeg. Wel is te zien dat de ploeg een acceptabel niveau heeft en zich kan meten met ploegen als Floreant. “Het was een open wedstrijd met veel kansen. In de tweede helft begonnen we nog met een 1-0 achterstand, maar kregen we uiteindelijk enorm veel kansen op de 2-1.” Op dat moment had de ploeg al de gelijkmaker gemaakt en ging het duidelijk op jacht naar de winnende.

Een wedstrijd waarbij de bal niet in het doel wilde vallen. Dan schrijft een aloude voetbalwet voor dat de goal waarschijnlijk aan de andere kant valt. Zo ontvouwde het wedstrijdverloop zich zaterdag ook. “Op zo’n manier is het verlies sowieso zuur. Wij waren in de tweede helft echt heer en meester. Zij kwamen niet meer in de buurt van onze zestien meter”, aldus De Ruijter. De eerste helft was voor Floreant en in die fase kwam de ploeg ook terecht op voorsprong. Dat beeld kantelde dus in de tweede helft waarbij VV Kamerik de touwtjes stevig in handen had.

Middels hoog druk zetten en het voeren van een snel baltempo beheerste de ploeg in de tweede helft de wedstrijd. “We kenden ze niet en daarom lieten we ze in de eerste helft wat komen. Dit hebben we in de tweede helft omgezet en zijn we hoger gaan druk zetten. Wij konden toen de tweede ballen gaan winnen.”

Het mocht uiteindelijk niet baten. De ploeg liep tegen een nederlaag aan en De Ruijter omschrijft scherp de reden van het verlies. “De uitslag wordt beïnvloed door ons eigen falen. Het daadwerkelijk tegen de touwen schieten van een bal is nog altijd het lastigste onderdeel van voetballen.” De samenvatting is in ieder geval simpeler. “Qua spel ben ik tevreden, maar wat betreft het resultaat niet.”

VV Kamerik – Floreant 1-4 (0-1) 15e 0-1; 65e Jelle Das 1-1; 85e Remon den Boer (ED) 1-2; 87e 1-3 en 90e 1-4.

VV Kamerik: Jan de Vries; Roy Hutchinson; Eduard Kooijman; Gijs van den End; Wolther Kassies (Remon den Boer); Bas Koren (Rick Vergunst); Jelmer Knijff; Remco de Wit; Jelle den Boer; Jelle Das en Robert de Wit (Chris Maarleveld).