Sportlust '46 - Deen van Embricqs -

Vrije Van Embricqs: ,,Dat was de reden om te vertrekken bij Sportlust ’46”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Deen van Embricqs is een van de spelers die na dit seizoen bij Sportlust ’46 zal vertrekken. Het weerhield trainer Patrick Loenen er niet van om de aanvaller te gebruiken en dat legde de ploeg geen windeieren. De aanvaller leek tegen FC ’s Gravenzande (3-1 winst, red.) wel als herboren.

Herman Busscher schilderwerken
Sinds Deen van Embricqs heeft aangegeven dat hij na dit seizoen bij Sportlust ’46 vertrekt is hij vrij in zijn hoofd. Het leidt tot mooie prestaties op het veld. Zo was hij afgelopen zaterdag enorm belangrijk voor de Woerdense hoofdklasser. Met twee doelpunten en een belangrijke rol bij de verkregen strafschop zorgde hij onder meer voor de ommekeer in het duel. ,,Dat hadden wij toen inderdaad wel nodig als we om het kampioenschap mee zouden willen blijven doen”, vertelde de aanvaller.

In de eerste seizoenshelft kreeg hij nog niet zoveel minuten als hij op voorhand zou hebben gehoopt. ,,Voor mij was het voor de winterstop best wel moeilijk. Ik zat ook wat met mijn vorm te tobben en voelde ook niet veel vertrouwen. Dat was ook wel de reden dat ik had aangegeven te vertrekken bij de club. Het leidde er ook toe dat ik mij inmiddels vrij in mijn hoofd voel. Ik ben niet meer gebonden aan dingen die ik moét doen. Natuurlijk moet ik mij wel houden aan de tactieken, maar ik voel mij vrij en lekker”, deed de speler uit de doeken.

,,Mensen vragen ook aan mij waarom ik nu zo vrij ben. Ik voel in ieder geval geen druk meer en dat is lekker. Natuurlijk zou ik vanaf het begin van dit seizoen goed in mijn vel willen zitten, maar dat gaat soms niet. Iedereen heeft zijn hoogte- en dieptepunten. Deze lijn hoop ik vooral door te zetten. Ook richting de club. Dan kan ik aan het einde van dit seizoen netjes door de voordeur vertrekken”, vertelde Van Embricqs.

Tegelijkertijd kan de aanvaller nog van grote waarde zijn. Als een van de weinigen binnen de selectie weet hij als geen ander wat het is om kampioen te worden in de hoofdklasse. Onder trainer Patrick Loenen kwam hij al eerder uit bij Eemdijk. ,,We zullen vooral onze rust moeten bewaren. Dat is soms ook lastig, alleen je moet vertrouwen houden in wedstrijden dat het goed komt. Niet ongeduldig worden. Dat probeer ik wel aan te geven”, probeerde hij ook als wisselspeler zijn steentje bij te dragen. Ondanks dat hij vertrekt is er voor Deen van Embricqs nog altijd perspectief.

Chemdry Spanjerberg

Lees verder: Manschot: ,,Hun keeper heeft ons wel geholpen” 

Foto: Arie Verhagen; Sportlust ’46

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods