190125-foto-wesley-voorend

Voorend: ,,Een beroerde conditie, lui en niet meeverdedigen”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Voor een flinke tijd werd Wesley Voorend naar het tweede elftal verbannen. Een gebrek aan inzet brak hem op. Nu geeft trainer Bjorn van Muijlwijk hem weer de kans. Voor drie wedstrijden mag hij in de spits staan, omdat de eerste keuze Erik Verlaan met een blessure kampt. Zaterdag greep hij tegen De Rijnstreek de mogelijkheid met beide handen aan en scoorde vijfmaal.

Voorend had acht minuten nodig om al twee keer het net te vinden. Eerst een hakbal achter zijn standbeen langs en vervolgens een poeier in de kruising. Hij gaf direct zijn visitekaartje af en tankte het nodige vertrouwen voor het restant van het duel. ,,Ik was in ieder geval niet meer bang om de volgende keer weer op doel te schieten. Normaal kan ik na een gemiste kans nog wel eens om mij heen gaan kijken of iemand anders er niet beter voor staat”, toont hij zich collegiaal.

Terug naar het begin. Onder Herman Verrips kwam Voorend als A-junior bij de selectie. Nadat Bjorn van Muijlwijk werd aangesteld als trainer, kwam ook bij Voorend de klad erin. Een oorzakelijk verband is hierin niet te vinden. De reden van zijn verzuim lag bij de aanvaller zelf. ,,Hij was niet tevreden over mijn instelling en daar kon ik hem geen ongelijk in geven. Hij gaf aan dat wanneer ik mijzelf in het tweede zou bewijzen, hij me een kans zou geven.”

Vorig seizoen kwam de spits net terug van Mallorca. Daar was hij werkzaam als bartender. ,,Ik was er altijd wel met trainen, maar andere dingen vond ik belangrijker. Mijn conditie was zo beroerd en ik was te lui en verdedigde niet mee. Kortom, de trainer had simpelweg groot gelijk om mij terug te zetten.”

Juist in dat elftal lukt het hem dit jaar om doelpunten te maken. Zijn ‘kwelgeest’ en clubicoon Stef Kuijer is nog lager gaan voetballen en dus kan hij zijn kans als aanvalsleider grijpen nadat Kuijer hem bij het eerste elftal en vorig jaar dus ook bij het tweede veroordeelde tot linksbuiten. ,,In de jeugd was ik ook altijd spits, maar bij de senioren stond ik als linksbuiten gepositioneerd. Dat kwam omdat Stef in de spits stond, ook vorig jaar in het tweede.”

,,Uiteindelijk gaan we voor het hoogst haalbare en ondanks dat het de vierde klasse is, staan bij Siveo ’60 toch altijd wel veel mensen langs de lijn, dus als het aan mij ligt blijf ik zeker staan”, kent Voorend zijn doelstelling.

Foto: Privéfoto

Lees ook: Voorend: ,,Ik heb mijn baan opgezegd”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods