Volwassenere Vrolijk: ,,Vroeger ben ik wel eens van de training weggelopen”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Mike Vrolijk lichtte dinsdag in het AD/GroeneHart zijn keuze toe om het komende jaar de selectie van SC Woerden vaarwel te zeggen en zich bij het vijfde elftal van Sportlust ’46 te voegen. Een elftal vol met vrienden, waar ook Vrolijk in verschillende jeugdteams al mee heeft gevoetbald. De 23-jarige aanvaller toonde zich in dat interview openhartig over zijn keuze, maar ook over de groei die hij de afgelopen tijd heeft doorgemaakt.

,,Ik was eigenlijk van plan om een eetgelegenheid op te gaan zetten. Nu met het coronavirus was dat niet het beste moment. Vervolgens ging ik aan het werk bij de Jumbo, dus voor mij schoot het niet op om nog selectievoetbal te blijven spelen. Ik moet namelijk vaak werken op zaterdag”, vertelde Vrolijk die al in 2017 zijn debuut voor het eerste elftal van Sportlust ’46 maakte.

,,De trainer was ook niet echt blij dat ik me al had uitgeschreven. Maar uiteindelijk dacht ik ook dat ik altijd wel zou kunnen zien of het leuk is. Daarna kan ik altijd nog weer terug naar het selectievoetbal. Eerder kon ik ook al met die jongens gaan voetballen. Het team zit inmiddels al aardig vol, dus wie weet kan ik in de toekomst ook niet aansluiten.”

Mocht hij in de toekomst nog bij een selectieteam aan de slag willen, dan zal het aan mentaliteit niet mogen ontbreken. Iets dat eerder nog wel eens het geval was. ,,Soms denk ik wel eens: wat als ik wel een aardige mentaliteit had gehad. Misschien had ik dan wel hoger kunnen spelen. Door de jaren heen gaat het wel beter op dat mentale vlak. Dit seizoen begon ik ook goed met twee doelpunten. Ik ben rustiger in mijn hoofd en het kinderachtige gedrag komt niet meer zo vaak voor. Bij SC Woerden ben ik wel eens van een training weggelopen omdat ik het niet eens was met wat we moesten doen. Op andere momenten voerde ik de oefening gewoon niet uit. Ik ben nu volwassener.”

In het vriendenteam zal het niveau niet per definitie laag zijn. ,,Ik merk wel dat het namelijk nog best een hoog niveau was. Ook in het vijfde wordt gewoon getraind. Iedereen is behoorlijk fanatiek in de positiespellen en partijspelen. Het zou ook mooi zijn om volgend seizoen bij Sportlust ’46 bovenaan de topscorerslijst te staan. Alhoewel, dan moet je er wel elke week zijn. Het was juist een reden om lager te voetballen zodat ik dat niet hoef.

 

 

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden

Website ontwikkeling: Medialoods