VEP vrouwen archief - Ed Smit

Voetbaldames kunnen niet winnen: één gelijkspel en twee nederlagen

De voetbaldames hebben het afgelopen weekend niet hun beste weekend beleefd. Alleen de dames van VEP wisten een punt te pakken. Bij Sportlust ’46 en FC Oudewater werd er verloren.

DSVP D1 – VEP D1 0-0
VEP heeft eindelijk weer eens een resultaat weten te boeken. De Woerdense ploeg stelde het resultaat ook voorop in duel met nummer vier DSVP. ,,We hebben de bus geparkeerd en als team gevochten tot de laatste minuut. Mede dankzij sterk keeperswerk van Lisa Paardenkoper konden we de nul houden. Zo hebben we er eindelijk weer een puntje bij”, vertelde Renske Vergeer over het duel. Zo staan de dames van VEP inmiddels op een voorlaatste plaats in de tweede klasse.

Sportlust ’46 D1 – Rijnvogels D2 1-3
Bij de rust was het eigenlijk al gedaan en stonden de Woerdenaren met 0-2 achter. Snel na rust kwamen de Katwijkse bezoeksters ook op een 0-3 voorsprong. ,,Hierna hebben we als team de wedstrijd over genomen. Uit een hoekschop van Ramone van Vianen scoorde Puck Kwast. Hierna konden we nog meer kansen krijgen, maar het geluk was niet aan ons. Positief is wel dat we terug zagen komen waarop we hebben getraind”, aldus trainer Ronald van Drie.

Charlois D1 – FC Oudewater D1 4-2
In Rotterdam slaagden de dames van FC Oudewater er niet in om een overwinning te boeken. Via Amber van der Neut en later Cheyenne Vork kwam de ploeg nog op voorsprong, maar dat mocht niet baten. ,,Na een rommelige fase viel voor de tweede keer de gelijkmaker. In de tweede helft kwamen we ook wat onder druk te staan”, vertelde trainer Wilco van Groeningen die even later zag dat de Rotterdamse dames via een makkelijk gegeven strafschop op voorsprong kwamen te staan. Na ook een vierde tegentreffer herpakte de ploeg zich weer, maar dat was te laat.