Jeffrey Vlug

Vlug maakt rentree bij SC Woerden: ,,Aversie hardlopen nog groter”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Jeffrey Vlug stopte vorig jaar met voetballen. Hij vond het bij het Utrechtse USV Hercules wel mooi geweest. Na talloze jaren in het profvoetbal en enkele in de top van het amateurvoetbal had hij geen trek meer om individueel fit te blijven. Nu maakte hij toch bekend weer zijn kiksen aan te treken en bij SC Woerden te gaan voetballen.

Tegenover het AD/Groene Hart liet de 35-jarige speler weten waarom hij terugkwam op zijn eerdere besluit om te stoppen met het spelletje. ,,Het was voor mij echt een kwestie van in beweging blijven. Andere interesses heb ik nu eenmaal niet zo. Aan de sportschool heb ik een hekel en mijn aversie tegen hardlopen is nog groter. Ik ga gewoon weer lekker ballen bij SC Woerden”, vertelde hij.

Bij de club werd zijn zoontje al eerder ingeschreven waardoor hij verschillende mensen bij de club al kende. ,,Toen ik stopte was ik van plan niets meer met het spelletje te gaan doen. Maar als je zoontje dan moet voetballen ga je toch stiekem weer mee het veld op en dan begint het toch weer te kriebelen. Het is ook het mooiste spel dat er is. SC Woerden is ook honderd meter van mijn huis vandaan en in de vierde klasse hoef je ook niet meer naar alle uithoeken van het land te reizen. Gelukkig is de competitie ook wat kleiner, want met achttien ploegen leek er geen einde aan te komen.”

Niet alleen zijn keuze om weer te gaan voetballen zal enkele wenkbrauwen doen fronsen, maar ook zijn keuze voor de club aan de Steinhagenseweg. ,,Mijn opa en ome zijn daar erg lang vrijwilliger geweest. Het ligt niet super gevoelig, maar ik had nooit verwacht de stadsderby VEP – Woerden in het blauw en wit te zullen spelen. Anderzijds, ik ga toch niet heel Woerden door als SC Woerden zo dichtbij is.”

Voor komend seizoen zit hij nog altijd vol ambities. ,,Ik hoef geen aanvoerder of iets te zijn. Van nature geef ik al sturing aan een team. Dat deed ik ook al bij Hercules. Daarnaast kon het team ook best goed voetballen hoor. Natuurlijk ligt in de derde divisie de intensiteit een stuk hoger, maar het viel me zeker niet tegen. Ik ben nog nooit kampioen geworden dus het zou wel leuk zijn als ik dat op mijn 35ste nog eens zou kunnen meemaken, of in ieder geval kan promoveren. De vier play-off finales die ik heb gespeeld gingen namelijk verloren.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden

Website ontwikkeling: Medialoods