Peter Vermeij - Siveo '60

Vermeij: ,,Ik ambieer geen basisplaats hoor”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Nadat Peter Vermeij voor de tweede keer in zijn loopbaan zijn voorste kruisband afscheurde, leek het erop dat hij voetballen uit zijn hoofd kon zetten. Echter, het voetbaldier maakte afgelopen zaterdag zijn rentree op de velden tijdens Siveo ’60 – Zevenhoven.

Een minuut of twintig was Vermeij gegund door trainer Koos van Zoest. Het zal voor de rest van dit seizoen ook zijn rol zijn. ,,Het is inderdaad wel het idee dat ik een beetje als supersub gebruikt zal worden. Dat kan ook zo zijn wanneer we voor staan en meer snelheid nodig hebben vanwege de counters die dan gaan komen”, vertelde hij. Zijn snelheid was in het verleden altijd al een wapen. Toen hij nog voor het Woerdense VEP uitkwam jaagde hij menig verdediger de stuipen op het lijf. ,,Zo snel ben ik ook niet meer, maar rap nog wel hoor.”

Vorig jaar sloeg het noodlot weer toe bij Vermeij. Nadat hij terugkeerde na een geslaagde operatie scheurde hij opnieuw zijn voorste kruisband af. ,,Heel lullig ging dat. Ik viel op mijn knieën en toen kwm er plotseling een dik ei op te zitten. Ik speelde trainde ook nog door en toen het niet minder werd ben ik toch maar naar de dokter gegaan. Toen hij aan het been begon te trekken wist ik eigenlijk al genoeg.”

Het bloed kroop voor de 30-jarige aanvaller waar het niet gaan kon en hoewel hij eigenlijk al gestopt was, trok hij zijn voetbalschoenen toch weer aan. ,,Anderen die hun kruisband hadden afgescheurd, zag ik met een brace voetballen. Ik wist dat ik dat ook kon, dus heb ik zo’n brace gekocht en ben ik donderdagavond in een bierteam en bij het zaalvoetbal mee gaan doen. Dat ging wel goed en bij Siveo ’60 hadden ze een dunne selectie en ik bood daar mijn diensten aan.”  In zijn eerste oefenwedstrijd met het vierde elftal scoorde hij direct twee keer. Echt verleerd is hij het spelletje dus ook nog niet.

Dat hij ook een inhaalslag te maken had, merkte hij wel op de eerste training waaraan hij mee deed. ,,Dat was gelijk een conditietraining. Dat was niet bij te lopen.” ,,Het zal altijd wel een dingetje blijven of mijn knie het wel of niet houdt. Daar praat ik ook veel over. Aan de andere kant. Ik heb ook echt niet de ambitie om een basisplaats te veroveren. Nuttig zijn als invaller vind ik al hartstikke leuk. Vooral het weer meekrijgen van de sfeer in de kleedkamer vind ik erg mooi.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods