Nicolai Verbiest; Montfoort SV '19, Judith Groen

Verbiest zwaait af als bokser, rentree bij Montfoort SV ’19: ,,Laatste partij won ik op K-O”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Bij Montfoort SV ’19 staat weer met enige regelmaat Nicolaï Verbiest weer in het basiselftal. De verdediger annex middenvelder stopte twee seizoenen geleden om zich op een bokscarrière te richten, maar per stom toeval speelt hij nu toch weer voetbal in het oranje van de Montfoortse ploeg.  

,,Ik ben er weer ingestonken”, vertelde Verbiest over zijn rentree in het vlaggenschip van Montfoort SV ’19. Twee jaar geleden stopte hij bij de club, maar het contact met jongens als Don Mimpen en Bart Roelofs leverde een verrassende uitkomst op. ,,Mike Sluijter raakte geblesseerd en dus hadden ze een speler nodig. Zo werd ik gepolst of ik er nog zin in zou hebben. Tot mijn verbazing stond ik nog ingeschreven bij de club, want ik had het idee uitgeschreven te zijn.”

Tijd had Verbiest over, want van boksen kwam het door de coronapandemie niet. ,,Daar ben ik ook mee gestopt nu. Eigenlijk wilde ik met het Nederlands Kampioenschap meedoen. Ook dat ging uiteindelijk niet meer door. Het was natuurlijk al wat bizar, want ik word ook wat ouder natuurlijk.” Dat hij ouder wordt, betekende niet dat hij niet succesvol was. Verbiest pakte vier overwinning waarvan de laatste zelfs op een knock-out werd behaald. Nimmer verloor hij een wedstrijd. ,,Ik was toen het coronavirus insloeg, in voorbereiding op mijn vijfde partij. Toen moesten we alleen heel lang stoppen en daarom ben ik ook gestopt met boksen. Je bent zo weer een jaar verder”, aldus Verbiest.

Vorig jaar speelde hij geen enkele wedstrijd omdat hij pas bij de groep aansloot, nadat het seizoen was stil gelegd. ,,Ik wilde net aansluiten, toen het weer werd afgebroken. In die periode heb ik wel gemerkt dat het goed klikt met de trainer. Hij liet echt een goede indruk achter. Het is iemand die het spelletje wel snapt. Voor mij gaat het er daarnaast vooral om dat ik met leuke mensen voetbal. Voor mijzelf is het plezier het belangrijkste en met wie ga je dat dus aan. Dat heeft wel veel impact gehad op mijn keuze”, aldus Verbiest die pardoes tegen FC Breukelen zijn eerste treffer van het seizoen liet noteren. Wie weet dat er nog de nodige treffers van de routinier extra bijkomen in de loop van het seizoen.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods