VEP - FC Oudewater; Foto Ed Smit

VEP strandt in beker; FC Oudewater nestelt zich na overwinning in de middenmoot

Deze week boekten de dameselftallen wisselende resultaten. Zo vloog VEP in een onderling duel met ARC uit de beker, verloren de dames van Sportlust ’46 hun inhaalwedstrijd, maar slaagde FC Oudewater er wel in om een overwinning te boeken.

VEP D1 – ARC D1 2-4
Het is einde verhaal in de beker voor de dames van VEP. De ploeg speelde een spannende wedstrijd tegen het Alphense ARC en via treffers van Naomi Sapulete en Renske Vergeer kwam de ploeg op een 1-0 en 2-1 voorsprong te staan. Uiteindelijk werd dit in de laatste tien minuten uit handen gegeven tegen een ervaren ploeg.

Foreholte D1 – Sportlust ’46 D1 3-2
Sportlust ’46 is er niet in geslaagd om bij Foreholte te winnen. De ploeg van Ronald van Drie ging met 3-2 onderuit. ,,We begonnen niet goed aan het duel en stonden al na 20 minuten met 2-0 achter. Door twee dekkingsfouten van ons, konden zij tot scoren komen. Hierna kregen wij de betere mogelijkheden en wisten ook twee keer te scoren. Na de pauze eenzelfde beeld, maar liepen we weer tegen eenzelfde fout aan en leverde dat Foreholte weer een doelpunt op. We kregen nog een uitgespeelde mogelijkheid op 3-3, maar die ging er niet in door een goede redding van hun keepster. Voor Sportlust ’46 kwam Brigit Oosterom beide keren tot scoren.

FC Oudewater D1 – DSVP D2 2-0
De dames van FC Oudewater speelden afgelopen woensdag een inhaalduel tegen DSVP. ,,Wij waren van begin af aan de betere ploeg zonder dat we tot echte kansen wisten te komen. We speelden bij vlagen verzorgd en dat leverde net voor rust een voorsprong op via een doelpunt van Luca van Baaren. Die scoorde haar eerste treffer van het seizoen”, vertelde trainer Wilco van Groeningen. Na de thee een sterker DSVP en dus hadden de Oudewaterse dames het lastiger. Uit een hoekschop maakte Justa Koning de tweede treffer en dus boekte het elftal een prima overwinning.