VEP - SIVEO pr SIVEO

VEP staat er aardig op

Geruime tijd leek het erop dat VEP goed zou beginnen aan de bekercompetitie. Toch kon VEP de 2-1 voorsprong niet behouden en in extremis liep het tegen de gelijkmaker aan.

De wedstrijd duurde voor VEP net een paar minuten te lang. Pas in de absolute slotfase van het duel kreeg VEP de gelijkmaker om de oren. CVC Reeuwijk trof het doel nadat de bal tegen de paal was beland. Echter, de scheidsrechter besloot over te gaan tot het toekennen van een doelpunt. Versteegt was het daar alleen niet mee eens. ,,Christian gaf aan dat het geen goal was. Nu geloof ik hem daarin ook niet altijd”, vertelde trainer Ronald Schalkwijk met een lach. ,,Keepers zullen dat natuurlijk nooit echt toegeven”, toonde hij zich realistisch. Het stak vooral bij VEP dat de scheidsrechter in de eerste helft bij een soortgelijk moment niet in het voordeel van de Woerdenaren besloot.

Het waren Joost Brugman en Wessel de Rouw die de Woerdense vierdeklasser na een 0-1 achterstand weer op voorsprong wisten te schieten. Vooral voor de laatstgenoemde was het een opsteker dat hij het doel wist te vinden. De Rouw is immers samen met Finn Visser doorgeschoven vanuit de jeugd. ,,Eigenlijk typeert dat ook het verhaal van VEP wel voor het komende seizoen. Een jonge groep met jongens die allemaal jongens van de club zijn”, aldus Schalkwijk.

Tegelijkertijd werd zaterdagmiddag duidelijk dat de groep dan wel compleet mocht zijn, maar dat het aan fysieke gesteldheid nog het nodige ontbrak. ,,We mogen nu vier keer wisselen in de beker. Dat houdt in dat alsnog zeven jongens negentig minuten moeten spelen. Op het eind liepen we hier wel tegen aan. Toch ben ik over het algemeen tevreden.”

Toch, voor VEP draait de bekercampagne vooral om de competitie zo goed mogelijk te kunnen aanvangen. ,,Het is jammer dat we de overwinning niet over de streep hebben kunnen trekken. Juist dan had een greep gedaan kunnen worden naar de eerste plek in de poule. In de voorbereiding zullen we spelers een kans gaan geven en de komende weken zal iedereen zijn kans krijgen”, geeft Schalkwijk zijn plannen weer. Nog twee weken, dan zal de selectie bekend zijn.

VEP – CVC Reeuwijk 2-2 (0-0) 0-1 Joep van Keulen, 1-1 Joost Brugman, 2-1 Wessel de Rouw, 2-2 Rene Storij