181209-woerden-vep

VEP handhaaft zich in de kopgroep

De ploeg van trainer Ronald Schalkwijk heeft afgelopen zaterdag met voldoende overtuiging weten te winnen van hekkensluiter SPV ’81. De wedstrijd begon slapjes maar VEP werd wakker geschud en kantelde de wedstrijd uiteindelijk en won met 1-3. De ploeg komt hierdoor op de derde plaats en gaat verder waar het vorig jaar gebleven is.

Tekst: Ino Wegerif

Op de vraag of 2019 tot dusver goed is gegaan antwoordde trainer Ronald Schalkwijk lachend. “Ja prima tot nu toe, maar de wedstrijd was op zijn zachtst gezegd matig! Maar we hebben resultaat gehaald en het hoeft ook niet meteen uitstekend te zijn.”

VEP begon de wedstrijd niet sterk en de situatie rondom het spel hielp er ook niet aan mee, zo werden ballen die in de sloot terecht kwamen met een bootje eruitgehaald omdat het ijs niet toeliet dat de bal gemakkelijk te pakken was. “Ja het was weer zo’n dag grapt de trainer. We kregen ook pas om kwart over elf te horen of de wedstrijd wel of niet gespeeld kon worden en we mochten niet op het hoofdveld warmlopen, dus dat maakt het wel een beetje chaotisch.”

Wellicht dat VEP dus daarom ietwat slapjes aan de wedstrijd begon. Na een goede aanval van SPV ’81 stond de 1-0 al na vijf minuten op het scorebord, het beloofde een serieuze klus te worden. VEP draaide de knop echter wel meteen om. “We hebben vanaf dat moment willen domineren en uiteindelijk viel de goal net voor rust waardoor je gelijk komt, dan gaan we net wat fijner de rust in.” De aanval was overigens een fraaie actie van Max Willebrands waarna Chris Daalhuizen kon binnenkoppen.

Het was na de rust dat VEP pas echt kon laten zien de betere ploeg te zijn, daar waar SPV ’81 compact speelde en voor een remise ging was het Joost Brugman die voor de tweede treffer van de Woerdenaren tekende. De goal betekende voor SPV ’81 erop of eronder en het zou vanaf dat moment genoegen moeten nemen met de laatste optie. SPV ’81 ging meer in de aanval waardoor er ruimtes ontstonden waarvan VEP adequaat gebruik maakte. Zo tekende Joost Brugman voor de derde treffer en schoot daarmee de wedstrijd in het slot.

“Volgende week moeten we weer winnen en dan staan we goed in de kopgroep. Daarna krijgen we dan drie interessante wedstrijden waarin we gaan zien waar we staan.” De trainer heeft er in ieder geval goede intenties bij, want de score van 23 naar 46 punten verdubbelen is niet genoeg voor Schalkwijk. “Sommige mensen zeggen dat als we de score verdubbelen we het al goed gedaan hebben, maar ik wil beter en ga voor de 50 punten”, sluit hij grappend af.