Siveo vs WDS

Van Zoest na kansloze nederlaag Siveo ’60: ,,Dan is het hopen dat alles goed valt”

Siveo ’60 maakte zich zaterdagmiddag verwachtingsvol op voor het duel met Nicolaas Boys. De ontnuchtering was na negentig minuten voetbal alleen een feit. De ploeg van Koos van Zoest ging vrij kansloos onderuit tegen de nieuwkomer in het zaterdagvoetbal.

,,Wij hadden weinig in te brengen en dat kan wel eens gebeuren”, vertelde trainer Koos van Zoest na afloop van het duel. Hij wond er verder geen doekjes om. De nederlaag was terecht en de Zegvelders hadden maar weinig in te brengen. ,,Als de een wat minder is en de ander niet goed genoeg, dan wordt het verschil als nel zichtbaar. Dan kom je steeds een stap te laat. Dan zit het er ook niet in.”

Nicolaas Boys kwam in de eerste helft wel wat gelukkig aan zijn voorsprong. Na een hoekschop keerde, naar eigen zeggen, doelman Erik Streng de bal op de lijn. De scheidsrechter van dienst beoordeelde echter dat de bal de lijn was gepasseerd. ,,Dat verbloemde wel veel hoor dat het lange tijd 0-0 stond. Het ging dan wel redelijk gelijk op, maar dat Nicolaas Boys op voorsprong kwam was ook niet verrassend.”  Voor rust viel ook nog de 2-0 en toen was het eigenlijk gespeeld. ,,Het grootste leed was toen wel geleden.”

In de tweede helft viel vervolgens ook nog een derde treffer en was het over en sluiten. ,,Je probeert het nog wel, maar tot wat minimale kansen kwamen wij niet. Het heeft overigens totaal niet met werklust te maken. Dat heeft het bij Siveo ’60 nooit. Het is mij een keer overkomen, in mijn eerste jaar bij VEP uit. Het gaat juist om de combinatie tussen het voetballende gedeelte en overige aspecten in het voetbal. Dat gaat nog wel eens met vallen en opstaan. Je komt gewoon wel eens tegenstanders tegen die beter zijn. Dan is het hopen dat alles goed valt. Zo niet, dan moet je jezelf er ook bij neerleggen. Volgende week wacht weer een nieuwe tegenstander.”

Siveo ’60 – Nicolaas Boys 0-3 (0-2) 0-1 Fabio Santos, 0-2 Rocco Uytewaal, 0-3 Peter Burgmeijer

Siveo ’60: Erik Streng; Teun Vroege, Niek van der Wagt, Marnix Hoogendoorn (Patrick de Jong), Marc Hageman; Vincent Blok (Rick Wilbrink), Sven van der Plank, Ricardo Würsten, Luuk Bregman; Lucas Vermeij, Erik Verlaan (Lukas Timmerman).