Denny van Loen; Judith Groen

Van Loen goud waard voor Montfoort SV ’19: ,,Ineens die bal voor mijn voeten”

Montfoort SV ’19 is er in de slotfase van de wedstrijd in geslaagd om WNC nog een puntje af te snoepen. De ploeg van Theo de Boon dankte Denny van Loen, vanwege zijn twee treffers. Zijn laatste kwam in de absolute slotseconde tot stand.

Vlak voor tijd kreeg Denny van Loen de bal voor zijn voeten. Engiszins verbaasd schoot hij de bal met buitenkant rechts de linkerhoek in en maakte op die manier de gelijkmaker. ,,Het tekende voor ons ook wel de wedstrijd, want het was alles of niets. Bart Roelofs speelde de bal nog terug in de pot en ik stond perplex dat die bal voor mijn voeten kwam en moest gaan juichen. Dan is de emotie wel leuk en dan vier je zo’n gelijkspel eigenlijk als overwinning”, vertelde de doelpuntenmaker.

Het duel kwam al snel op gang, aangezien WNC al na een minuut voetballen op een voorsprong te staan. Denny van Loen trok zes minuten later de stand alweer gelijk door een strafschop binnen te schieten. Daarmee werd uiteindelijk ook de rust bereikt. In de tweede helft werden de Waardenburgse bezoekers gevaarlijker en sterker en dat resulteerde in een 2-1 voorsprong. Die konden ze alleen niet vasthouden, aangezien Denny van Loen in de absolute slotfase de bal nog tegen de touwen wist te schieten.

,,We hebben onszelf in de wedstrijd weten te houden door voor elke meter te knokken. Ze moeten het idee krijgen dat ze op bezoek bij ons niet comfortabel naar een overwinning toe. Wij zijn gewoon een stugge ploeg. Het ziet er bij ons niet altijd mooi en florissant uit, maar dat hoeft ook niet. Je wint gewoon niet gemakkelijk van ons en dat laten we weer zien, want er wordt weer niet gewonnen bij ons.” En zo kan Van Loen terugkijken op het einde van een mindere reeks. De ploeg speelde goede wedstrijden tegen titelkandidaten Sliedrecht, Huizen en De Zuidvogels, maar tegen de vierde titelkandidaat WNC werd dan ook eindelijk een punt gepakt.

Montfoort SV ’19 – WNC 2-2 (1-1) 1. Michael Soepnel 0-1, 7. Denny van Loen (str.) 1-1, 73. Roman Rahmani 1-2, 90+4. Denny van Loen 2-2.

Montfoort SV ’19: Stephan Adrichem; Daan van der Poll (Robin Stokman); Jesper Kolfschoten (Jasper van den Haselkamp, Don Mimpen, Nicky Besamusca (Emrie Bakker), Teun Ros (Mike Sluijter); Bart Roelofs, Junior Kolfschoten , Denny van Loen; Christiaan Perrier, Zakaria el Bennay.