181224-meervogels-sdo-met-kim-van-leeuwen

Van Leeuwen: ,,Goed voor het team als Luka er weer is”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

De comeback van Kim van Leeuwen zit er weer op. De korfbalster deed de afgelopen periode weer mee met het eerste team van SDO/BlijWerkt, omdat Luka van der Vliet geblesseerd was en de selectie vrij dun bezet was. Nu Van der Vliet weer terug is, zet Van Leeuwen weer een stap terug. 

De drukte van alledag zorgde ervoor dat Van Leeuwen keuzes moest maken. Uiteindelijk werd voor haar zelf duidelijk dat nog een jaar lang korfballen op het niveau van de selectie niet meer voor haar was weggelegd. Echter, voor een paar wedstrijden was ze nog wel te porren. ,,Dat is wel anders inderdaad. Ik merkte ook dat het korfbal mij niet meer voldoende energie gaf om nog een jaar volle bak mee te draaien. Nu hoefde ik er geen vol jaar in te steken en dan is het enorm leuk om dit nog te doen”, vertelde ze.

Toeval of niet, de drie overwinningen die werden geboekt dit seizoen waren met Van Leeuwen in de ploeg. Op de vraag of ze overwogen heeft of ze ook definitief bij de selectie blijf is ze resoluut. ,,Nee, dat is niet de bedoeling. Ik ben ook niet voor niets gestopt natuurlijk. Een paar wedstrijden doe ik graag en zo kan ik toch nog een onderdeel van de selectie zijn. Er komen natuurlijk ook andere dingen bij kijken. Die spanning vind ik ontzettend leuk. Het is dan leuk om het weer een paar weken mee te mogen maken, maar voor het team is het ook gewoon goed als Luka er weer is.”

Uiteindelijk zal de speelster dus weer gewoon aansluiten bij het vierde team van de Kamerikse vereniging om daar haar wedstrijdjes te spelen. Een weekendje weg kan dan ook weer gemakkelijker worden gepland. ,,Vanaf mijn zevende korfbal ik al. Het is na al die jaren ook goed geweest en als ik dan gevraagd word om eens de helpende hand toe te steken vind ik dat leuk. Nu ga ik weer lekker mijn wedstrijden in het vierde maken.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods