Dico Bijeman

Van dromen naar realiteit

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

We schrijven mei 2015. Sportlust ’46 vierde net het kampioenschap  in de eerste klasse dat werd behaald in Hoek van Holland. Het vormde ook het eerste artikel op Sportbeleving Woerden. Een initiatief dat ik, Nik Mandemakers, heb opgezet nadat ik bij Woerden.TV de nodige ervaring heb opgedaan op het gebied van lokale sportjournalistiek. Een column over de dromen die ik koester. 

Het begon al vroeg. Mijn stoel pal voor de tv zettend vergaapte ik me aan de beelden die van de Tour de France werden uitgezonden. Landschappen waarbij Fransen de nodige capriolen uithaalden om in beeld te komen. Koeien die opmerkelijk hard rennen. Het was de tijd van Lance Armstrong en ik wist het toen al zeker. Het maakt niet uit wat, maar ik ga iets in de sport doen. Geïnspireerd door de nestor van de Nederlandse sportjournalistiek: Mart Smeets.

Jaren later is dat werkelijkheid geworden. Week in week uit bestaat mijn leven uit het volgen van de sport in en rondom Woerden en Montfoort. De toegankelijkheid die ik in de amateursport tref trekt mij. Toch gaan mijn dromen verder. Zelf de rechten van de Tour de France in handen hebben bijvoorbeeld. Voorlopig nog veel te ver weg. Nu bezoek ik op zaterdagmiddag een voetbalwedstrijd om in de avond op bezoek te gaan bij de altijd gezellige korfbalvereniging SDO/BlijWerkt. De puurheid is daar in vol ornaat zichtbaar. De passie waarmee het team acteert, maar ook het publiek dat de kelen schor zingt om het eerste team naar een overwinning te schreeuwen. Het motiveert om door te blijven gaan en mooie verhalen op te tekenen over de gebeurtenissen uit de regio.

Zoals het ook in de sport gebeurt, maak ik ook mijn fouten. Spelfouten zullen altijd aanwezig blijven in mijn artikelen. Iets dat mij alleen maar meer motiveert om het beste uit mijzelf te blijven halen. Net zoals sporters de beste willen zijn, wil ik dat ook. Continu kranten lezen en inspiratie op doen bij soortgelijke sites houdt mij scherp. Stippen op de horizon zetten is nodig om te blijven verbeteren.

Dit alles doe ik zonder opleiding aangaande journalistiek. Ik heb enkel een minor gevolgd en daarmee heb ik de summiere beginselen van het vak bijgedragen gekregen. Toch tracht ik via de autodidactische weg mijn top te bereiken. Een top waarvan ik niet weet waar die ligt. Toch streef ik ernaar om daar te belanden. Eenzaam. Al haal ik daar maar de helft van. Dan valt er alsnog met tevredenheid terug te kijken.

Voor nu heerst gematigde tevredenheid. De naam is inmiddels redelijk gevestigd, maar ik wil door. Daar zijn mensen voor nodig en ik weet dat je ook zonder ervaring je hobby kan uitoefenen. Het platform Sportbeleving Woerden is ook te gebruiken om ervaring op te doen voor jonge professionals. Bovenal staat vast dat de veelzijdigheid groots is en de vrijheid immens.

Lezers bedankt voor weer een mooi jaar. Samen komen wij bij de top!

Foto: Justin Egberts

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods